Najnovije Vesti
Pet nagrada za predstavu “Bizarno”, Gradski Magazin

Pet nagrada za predstavu “Bizarno”

Pet nagrada za predstavu “Bizarno” na festivalu praizvedbi u Aleksincu.

Na Festivalu praizvedbi u Aleksincu, održanom od 17. do 21. februara, predstava “Bizarno, po tekstu Željka Hubača i u režiji Snežane Trišić, osvojila je pet priznanja – četiri stručnog žirija i jednu nagradu publike. Jednoglasnom odlukom žirija kojim je predsedavao teatrolog Milivoje Mlađenović, a članovi su bili glumac Tomislav Trifunović i prevodilac Zoran Šakotić, odlučeno je da Željku Hubaču pripadne nagrada za najbolji dramski tekst, Igor Đorđević je proglašen za najboljeg glumca festivala, Suzana Lukić je dobila Specijalnu nagradu, a Snežana Trišić nagradu za najbolju režiju.

Prema glasovima publike, “Bizarno” je proglašeno za najbolju predstavu festivala koji je 1992. godine u Paraćinu osnovao ugledni srpski pisac i kritičar Slobodan Selenić. Na ovoj manifestaciji, koja se poslednje četiri godine održava u Aleksincu, osim drame “Bizarno”, učestvovale su i predstave “Slavna Florens” (Atelje 212, Beograd), „Zeleni zraci” (Knjaževsko-srpski teatar, Kragujevac), “Opstinsko dete” (Pozorište “Bora Stanković”, Vranje) i “Tektonika osećanja” (Šabačko pozorište). Predstava “Bizarno”, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni “Raša Plaović”.

U ovoj crnohumornoj predstavi o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva). Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Krizni štab, KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Ove mere važe za vikend pred Novu godinu, Gradski Magazin

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Ove mere važe za vikend pred Novu godinu

Radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata za predstojeći vikend biće do 20 sati, upravo je …

nove mere, NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA: Tržni centri i frizeraji do 20h kao i kafići, ali BEZ MUZIKE!, Gradski Magazin

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA: Tržni centri i frizeraji do 20h kao i kafići, ali BEZ MUZIKE!

U Palati Srbija nešto posle 9 časova završena je sednica Kriznog štaba koja je počela …

Leave a Reply

Your email address will not be published.