105, 105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije, Gradski Magazin

105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije

U beogradskom Hotelu Moskva, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, danas je obeležen 105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije.

Beograd, 23.02.2015. – Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, Ministar Omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i Njegova ekselencija Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov poštujući višegodišnju tradiciju postavili su lovorov venac na spomen ploču ispred Hotela Moskva.

105, 105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije, Gradski Magazin

Uz intoniranje himne Republike Srbije, zastavu Olimpijskog komiteta Srbije podigli su prvaci sveta u basketu 3 na 3 i ambasadori prvih Evropskih igara u Bakuu: Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović.

U svom obraćanju zvanicama, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je: Veoma smo ponosni na naše nasleđe i osnivače na čelu sa oficirom Svetomirom Đukićem, koji su postavili temelje olimpizma na našim prostorima. Više od veka duga olimpijska tradicija je dodatni motiv pri svakom novom izazovu. Tek smo zakoračili u predolimpijsku godinu gde sportiste očekuje najveći broj kvalifikacionih takmičenja za RIO, a već imamo i prve članove Tima, jer su naše strelkinje Jasna Šekarić i Andrea Arsović upucale kvote za Olimpijske igre. Najvažnije multisportsko takmičenje u predstojećoj godini svakako su Evropske igre koje će se ovog leta održati u Bakuu. Očekujemo da će Tim Srbije za Baku brojati preko 100 sportista i da će naša zemlja ostvariti zapažene rezultate i biti dobro pozicionirana među osvajačima medalja.

105, 105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije, Gradski Magazin

Ministar Omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić čestitao je godišnjicu Olimpijskom komitetu Srbije: „Izuzetna mi je čast što kao ministar Omladine i sporta prisustvujem ovako veličanstvenom jubileju kojim bi se mnoge zemlje ponosile- 105 godina od osnivanja Olimpijskog komiteta Srbije. Pre 5 godina sam kao sportista učestvovao u obeležavanju veka olimpizma u Srbiji a ovo predstavlja veliku čast i podstrek za naredni period. 105 godina je dug period u kome su se naši sportisti borili za čast svoje zemlje i obeležili istoriju srpskog sporta.

105, 105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije, Gradski Magazin

 

„Zadovoljstvo mi je što imam priliku da danas čestitam ovaj značajan datum Olimpijskom komitetu Srbije, svim sportistima i celokupnom  prijateljskom srpskom narodu. Olimpijski komitet Srbije uradio je mnogo za razvoj srpskog sporta, a tokom nekoliko godina rada u Srbiji imao sam priliku da se uverim da srpski narod voli sport i da se građani od detinjstva bave sportom. U prestonici Azerbejdžana u junu počinju prve Evropske igre. Radujemo se tome što će, kako me je obavestio prijatelj Azerbejdžana Vlade Divac, na njima učestvovati više od 100 sportista iz Srbije. Posebna nam je čast što su srpski basketaši međunarodni sportski ambasadori Igara u Bakuu. Pozivam predstavnike Srbije da kroz tri meseca dođu u našu prestonicu i želim i nama i vama mnogo uspeha na takmičenju“, rekao je Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov.

 

105, 105. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije, Gradski Magazin

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, Ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić, Njegova ekselencija Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov i naši basketaši iskoristili su priliku da se slikaju ispred Olimpijskog sata na Terazijama koji odbrojava dane do početka prvih Evropskih igara. Oni su zajedno isekli i prvo parče rođendanske Olimpijske torte.

Po okončanju svečane ceremonije u Hotelu Moskva za sve zvanice priređen je svečani koktel. Među zvanicama na proslavi 105. rođendana OKS bili su proslavljeni olimpijci, prijatelji i partneri Olimpijskog komiteta Srbije.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin