Muškarci, 13 komplimenata koje muškarci zapravo žele da čuju, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

13 komplimenata koje muškarci zapravo žele da čuju

Iz prvog lica.


Komplimenti su važni u svakoj vezi. Hteli to da priznamo ili ne, svi imamo potrebu da budemo cenjeni i da od najbližih čujemo da smo dobri roditelji, dobri prijatelji, dobri partneri, dobri ljudi.

Kada uradimo nešto kako treba lepo je čuti o tome od naših partnera, prijatelja i dece. Kada donosimo odluku, često je sjajno znati da je naš partner podržava. Možda to ne izgleda kao velika stvar, ali komplimenti gorivo koje nas održava, koje nam pomaže da ostanemo produktivni i zdravi i da se krećemo u pravom smeru, piše Fatherly. To važi i za žene i za muškarce.

Nekoliko muškaraca je za Fatherly ispričalo svoja lična iskustva o tome koji komplimenti su im najviše značili – možda od njih izvučete neke male lekcije. Ipak, u pitanju su neke želje i problemi koji su zaista univerzalni za sve muškarce na svetu.

Cenim sve što si me naučio

„Moja deca su sada odrasla. Imaju 18 i 20 godina. Mislim da je najbolja stvar koju možete reći ocu: ‘Cenim lekcije koje si me naučio’. Kao roditelj, sve što želimo našoj deci je da odrastaju kao ugledni građani. To sam primetio i kod svog oca. Kada sam mu jednom rekao koliko sam zahvalan što sam imao te razgovore s njim o očinstvu, ophođenju prema drugim ljudima i životu uopšte, bio je najsrećniji. To je takođe bio jedan od retkih trenutaka kada je pokazao neku emociju”, rekao je Džek iz Kalifornije.

Vaša deca su tako ljubazna

„Na roditeljskoj večeri u školi moje dece bio sam blagosloven kada sam čuo da je jedno od moje dece posebno ljubazno. Učiteljica je rekla da je moja ćerka prva podigla ruku kada je pitala ko bi želeo da brine o učenici s posebnim potrebama tokom prve nedelje škole.To mi je zagrejalo srce. Ništa ne može nadmašiti to osećanje ‘ponosnog roditelja’ i slušanje ovakvih sitnica su blago za koje treba da se držim kada mi se strpljenje smanji“, rekao je Tim iz Viskonsina.

Tvoji prijatelji su sjajni

„Svoj krug prijatelja poznajem više od 20 godina. Zajedno smo odrasli. Zajedno smo išli na fakultet. Dakle, kada sam upoznao svoju ženu, bio sam tako uzbuđen što sam je upoznao sa njima. U početku je bilo malo čudno. Mislim da su bili ljubomorni što sam počeo da provodim toliko vremena sa njom. Ali oni su je prihvatili, i ona njih, i to je to. Pošto su oni tako veliki deo mog života, voleo bih da mi kaže da i ona uživa u njihovom društvu. Oni je vole. Stalno mi govore kako misle da je sjajna. I znam da joj se sviđaju – veliki je kompliment kad vam se kaže da ste se okružili dobrim ljudima”, rekao je Bili iz Velike Britanije.

Uvek sam verovala u tvoje odluke

„Voleo bih da mi moja žena to kaže. Davala mi je komplimente za mnoge stvari, ali nikada je nisam čuo da mi daje komplimente za odluke koje donosim, ​​zbog čega se osećam kao da joj moje odluke ne odgovaraju. Voleo bih da može da shvati koliko bi me takav kompliment ispunio energijom i dao mi samopouzdanje da češće verujem sebi”, rekao je Aleks iz Kalifornije.

Ti si dobar kuvar

„Preuzeo sam odgovornost da kuvam za svoju porodicu. Čak sam se upisao i na nekoliko časova kuvanja da bih unapredio svoje veštine i mislim da sam postao prilično dobar. Ali moja porodica nije pokazala veliku zahvalnost za moj naporan rad i hranu koju pravim. Prilično sam siguran da sam dobar kuvar, jer mi kolege uvek daju komplimente kada donesem ostatke hrane za njih”, rekao je Krejg iz Teksasa.

Svaki dan postaješ pažljiviji

„Roditeljstvo je teško, ma koliko prirodno izgledalo. Kao sin učiteljice i pedijatra, uvek sam se osećao prijatno sa decom i voleo sam da pričam priče, igram se, stvaram i istražujem. Ali pronalaženje vremena i strpljenja za decu i suprugu nije uvek lako. Ne treba mi potvrda da sam dobar tata, ili da sam zabavan. Ali priznanje koliko radim na svom strpljenju i pažnji bilo bi sjajno”, rekao je Rej iz Denvera.

Pravi si muškarac

„Odrastao sam želeći da budem mačo muškarac. Još od detinjstva to mi je bilo nešto važno. Da čujem svoju ženu kako kaže to bi mi ulepšalo dan. Ovih dana, skoro svaki dečak i muškarac se na neki način suočavaju sa izazovom da nisu dovoljno muževni. Uvek sam se osećao nesigurno u vezi sa tim pitanjem da nisam ‘dovoljno muško’. Tako da bi mi takav kompliment od najvažnije žene u životu pomogao da potvrdim sve napore koje sam ulagao tokom godina. Želim da budem snažan muški uzor svojoj ženi i svojoj deci, a kada bih je čuo da mi govori da radim dobar posao, osećao bih se snažnim i ostvarenim”, rekao je Samit iz Indije.

Ti si jako kreativan

„Imam mnogo kreativnih hobija. Moja žena hvali ono što radim, ali često se osećam kao da ona samo govori stvari u prolazu. Ona ne pita za moje projekte, ili šta me inspiriše, ili bilo šta detaljnije. Pokušavam da se zainteresujem za njene hobije i pretpostavljam da se jednostavno ne osećam kao da je to uzvraćeno“, rekao je Endi iz Pensilvanije.

Izgledaš sjajno

„Zaista sam naporno radio da smršam i postanem zdrav. I izgubio sam oko 20 kilograma od prošle godine. Moja žena me je primetila i ohrabrila, ali osećam da je to usiljeno. Stalno joj govorim kako mislim da izgleda sjajno, i to mislim. Sada kada sam se vratio svom starom telu, voleo bih da od nje čujem da me želi ako i ranije“, rekao je Robert iz Floride.

Verujem u tebe

„Nisam najsamouvereniji momak na svetu. Moja žena to zna i veoma poštuje moju preosetljivost. Ono što bi od nje najviše značilo jeste da čujem da veruje u mene. Upravo sam promenio karijeru, na primer, i bio sam neverovatno zabrinut zbog toga. Bilo je to stresno vreme. Voleo bih da je čujem da mi kaže da veruje u mene. Kao zgrabi me za lice, pogleda me u oči i kaže to“, rekao je Džim iz Ohaja.

Verujem ti i na tvojoj sam strani

„Osećam se kao da vodim mnoge naše bitke sam. Nedavno smo imali problem sa našim komšijama koji se prilično zahuktao. Ukratko, bili su seronje i hteo sam da ih prozivam zbog toga. Moja žena nije htela ništa da započne. I to se često dešava. Ne samo sa komšijama, već kada imamo probleme sa kojima se moramo suočiti zajedno. Čuti je da kaže da je na mojoj strani bio bi kompliment jer bih se osećao kao da smo oboje u istom timu“, rekao je Kristofer iz Indijane.

Ti si dobar otac

„Imamo malog sina, a ne mogu ni da opišem koliko dana samo idem u krevet razmišljajući: ‘Šta ja zapravo radim?’ Trudim se da ženi sve vreme govorim kak je dobra majka. Znam da je nerealno očekivati da govori svake sekunde svakog dana da sam dobar otac, ali jednom ili dva puta dnevno bi me uverilo da ne grešim vreme“, rekao je Džon iz Merilenda.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin