Najnovije Vesti
, 13 lakih načina da budete najbolji tata na svetu, Gradski Magazin

13 lakih načina da budete najbolji tata na svetu

Istorijski gledano, zabava ranije nije bila deo odnosa roditelj – dete. Roditeljska dužnost bila je striktno da štiti i opskrbi: odećom, hranom, eventualno posetom Diznilendu. Sada su roditelji Diznilend. Dugujete sebi uživanje u provodu sa ovim nerazvijenim ljudima, kada ste već bili dovoljno arogantni da učestvujete u njihovom stvaranju. Trik je jednostavan: zavrtite sve oko sebe!

 

1 PRENESITE SVOJ HOBI

Ako ste entuzijasta, biće i oni. Igrate golf? Postavite nekoliko šolja po sobi i smejte se njihovim prekratkim udarcima, a vi taman malo provežbajte.

 

2 SLAŽITE KOCKICE

Ako nemate lego, onda se ne razumemo i treba da prestanete da čitate ovaj tekst. Lego je najbolja igračka koja je ikad izmišljena. Kupite ih i pravite zajedno bilo šta.

 

3 IZGUBITE SE

Vozim unaokolo i puštam decu da mi govore gde da skrenem, levo ili desno, sve dok se ne „izgubimo”. Onda oni pokušavaju da nas vrate kući. Iako već znaju šta je GPS, ovo nekako uspeva da bude zabavno.

 

4 ISPRIČAJTE PRIČU

Nema potrebe da stvarate ep. Samo imajte na umu sredinu i kraj pre nego što počnete priču i trudite se da teče. Povežite neke situacije u priči s onima u njihovim životima. A onda ponovo sastavite klince jer ste ih potpuno zaludeli.

 

5 NAUČITE IH DA SE KARTAJU

Zamenite žetone i ostale uloge slatkišima, novčićima, kamenčićima, džeparcem, školarinom. Ako je kocka u koliziji s vašim verskim ubeđenjima, hmm…

 

6 UŽIVAJTE U TOTALNIM GLUPOSTIMA

Slina je vrlo popularna stvar među klincima, ali hoće li slina preslikati tekst iz stripa unatraške? Neće. Da li odskače ako se oblikuje u lopticu? Glupo pitanje. Pogodite šta može da radi obe stvari? Dečji silikonski git!

 

7 KOLIKO BOMBONA MOŽE DA VAM STANE U USTA?

Koliko god da je, manje je od onoga što ja mogu. Ja sam kralj. Pakovanje neverovatnog broja maršmeloua u usta je moj jedini bogomdani dar.

 

8 DAJTE IM ZADATAK

Probajte da igrate nekoliko krugova igre Pronađi nešto. Ja sakrijem gomilu ćerkinih lutkica ponija, smeštajući trećinu na potpuno nemoguća mesta, osvajajući vreme da sedim na kauču i uživam u njihovoj histeriji.

 

9 UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE TELEVIZORA

Jadan TV. Imao je slavne dane i nepodeljeno obožavanje roditelja. Međutim, naša genera cija je stasala i upropastila sve što ima veze s televizijom. Ali, da budemo jasni: TV treba poštovati. Moja supruga i ja toliko lišavamo decu video-zabave da, kad im to dopustimo u autobusu ili avionu, da bi bili mirni tokom puta, ili kad nam je baterija na nuli, šarena kutija apsolutno vrši posao.

 

10 NADGLEDAJTE IGRALIŠTE

Objasnite deci da su odraslima sve sprave na dečjem igralištu zabranjene. Savet: prema dečjim raspravama na igralištu odnosite se s dostojanstvom i poštovanjem. Sačekajte da se stvar u potpunosti razreši pre nego što se odgegate do drugog oca koji verovatno samo pokušava da presedi deo duge subote, baš kao i vi.

 

11 VODITE IH NA KAMPOVA NJE (NEKU VRSTU)

Ako imate kuću, podignite šator u dvorištu i prespavajte s decom. Pre toga obasjavajte lica baterijskom lampom, pričajte strašne priče, naložite ispred i vatru, ako to nije protivzakonito. Kada deca zaspe, odšunjajte se do devojačkog kampa (vaše spavaće sobe) da se sretnete s devojkom koja vam se sviđa (vašom suprugom). Možda postignete gol u gostima.

 

12 NAUČNI RAD

Idite ih u kuhinju i mešajte sve što vam padne pod ruku. Uživaćete. I oni će, ali koga briga?

 

13 UŽIVAJTE U PIĆU

Kad se dan približi kraju, a deca vas već obožavaju kao boga najlepših trenutaka, napravite sebi koktel. Naravno, vožnja u pijanom stanju je zabranjena u nekim državama, a vi ćete u nekom trenutku njihovog detinjstva morati da ih odvezete u Urgentni, ali kul. Na putu do bolnice pevajte s njima, ali neke reči pesme zamenite sa „kaka”, „piša” ili „noša”. Dobro vam ide, zar ne?

 

Najgora stvar koju možete uraditi u pokušaju da zabavite dete

Izbegavajte da se igrate pretvaranja. Deca su očajna u improvizacijama. Više će pričati o tome ko su oni odnosno ko se pretvaraju da su, nego što će trajati samo pretvaranje. Primer: Vi:Konačno sam te uhvatio svojim kleštima, Čudesna Devojko! Oni:Ne, tata! Ti si dobar, a ne zao. I moje ime je Super Čudesna Devojka. I ti si moj batler. I žensko si! I tako dalje, i tako dalje…

 

Izvor: Mens Health

 

O Jelena Filipović

Proveri takođe

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!, Gradski Magazin

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!

BRUKA ĆURKA JE BAGET OBROK SENDVIČ KOJI GOVORI SVE SVETSKE JEZIKE I JEDAN JE OD …

Muškarca, Evo kako ćete prepoznati pravog muškarca: 10 osobina emocionalno zrelog čoveka!, Gradski Magazin

Evo kako ćete prepoznati pravog muškarca: 10 osobina emocionalno zrelog čoveka!

Muškarci odrastaju na različite načine. Neko sazri u osamnaestoj, a neko do tridesete ostane mali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.