Najnovije Vesti
kora, BEND KORA IMA SVOJ PRVI ALBUM, Gradski Magazin

BEND KORA IMA SVOJ PRVI ALBUM

Nakon sedam godina aktivnih nastupa širom zemlje i brojnih priznanja u muzičkom svetu, bend “Kora” objavljuje svoj prvi album pod nazivom “Mesto pada” za izdavačku kuću Lampshade Media.

Album “Mesto pada” možete preslušati na: https://www.deezer.com/album/12274438

Zvuk sastava „Kora” definiše mix raznih žanrova od hard i dark roka, preko alternative i obrisa panka, sve do elemenata pop muzike i funka. Bend koji čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović (bubanj), Goran Čamdzija (vokal) i Zoran Čamdzija (gitara), od 2009. do sad,  ustoličio se kao kultna koncertna aktivnost kako u samom Beogradu, tako i širom zemlje i regiona solo nastupima i učešćem na festivalima.
Album prvenac grupe Kora, koji se sastoji od 10 pesama, predstavlja rezultat napornog rada svih članova zbog čega bend posmatra sebe ne samo kao zbir muzičara već  kao pravi pravcati kvintet! Svaka pesma nosi neku tekstualnu poruku-priču praćenu svojom melodijom. Prvi radovi na albumu “Mesto pada” započeti su još u jesen 2014, i rezultirali su objavom 4 singla koja je bend zvanično afirmisao početkom 2015. godine. To su bile pesme: “Japi”, “Reč para grudi”, “Švedski sto” i “Ona odlazi sama”.

Kora – Japi (Official video)

Kora: Zoran Čamdžija gitare Mladen Živković gitare Saša Jovanović bubanj Bojan Mandić bas Goran Čamdžija vokal © & ℗ Lampshade Media 2014 – www.lampshademedia.rs učestvovali: Jovana Živić, Melani Miljević, Ana Dornik, Klaudija Mihajlović, Milica Giser, Mladen Živković Goran Čamdžija Produkcija, snimanje&montaža: hedonism insanity Audio produkcija YUNIOR studio, Mladja Milosavljević

Za pesmu “Japi” bend je ubrzo izbacio i svoj prvi zvanični spot. Kompletan materijal je završen krajem 2015. godine. Pesme su snimane u studiju “Yunior” pod dirigentskom palicom Mlađe Milosavljevića. Cover albuma je fotografija subotičkog fotografa i prijatelja benda Aleksandra Čelebića.
Album može da se opiše kao “gitarski” s obzirom na vrlo izražene i maštovite gitarske deonice uz podršku snažne ritam sekcije ali ono što ipak najviše karakteriše “Mesto pada”, a i zvuk benda Kora uopšte jeste izuzetan i dominantan vodeći vokal Gorana Čamdžije.
Bend “Kora” do sada je nastupao i pobrao nagrade na renomiranim festivalima širom zemlje kao što su BDFL, Bunt Rock, Zaječarskoj gitarijati, Battlefestu, Arsenal festu, Jelen Demo festu i dr.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu, Gradski Magazin

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu

U engleskom jeziku postoji reč, „overwhelm“ koja opisuje ono stanje kada smo preplavljeni stresom, anksioznošću, …

ŽARIŠTE: KORONA JE PODIVLJALA POSLE ŽURKE NA SPLAVU HOT MESS, Gradski Magazin

ŽARIŠTE: KORONA JE PODIVLJALA POSLE ŽURKE NA SPLAVU HOT MESS

Kada su svi mislili da je virus Covid-19 u Srbiji zaustavljen, menadžment beogradskog splava Hot …

Leave a Reply

Your email address will not be published.