Najnovije Vesti
par, PAR SAVETA ZA BUDUĆE MLADE, Gradski Magazin

PAR SAVETA ZA BUDUĆE MLADE

 

PAR SAVETA ZA BUDUĆE MLADE:  Pet grešaka sa šminkom koje svaka mlada treba da izbegne

Stigla je udarna sezona venčanja i samim tim radostan period za brojne buduće mlade. Međutim, dok se venčanica i cipele isprobavaju i kupuju mesecima unapred, bez obzira na probno šminkanje, sve do poslednjeg minuta nešto može da pođe po zlu.

Setite se samo brojnih fotografija na kojima mlade izgledaju čudno, prenašminkano, starije ili im se na vratu vidi narandžasti prelaz od pudera, a sa obraza ponosno sjaje dva ružičasta kruga rumenila… Nažalost, brojni šminkeri misle da svadbeni look mora da uključuje pretešku šminku, ali svi slušajte svoje lice i svoje ogledalo i potrudite se da izbegnete ove klasične greške…

Zaboravite na “kreč”

“Šminka mora da stoji celu noć”, često viču šminkeri i gomilaju puder na lica jadnih nevesta. Osim ako inače volite da nosite puno pudera, savetujemo vam da radije pronađete dobar puder koji će ujednačiti ten i matirati kožu, ali se neće topiti, razmazivati ni upadati u borice i tako vam dodavati pet godina.

Pročitajte još i… Najčešće beauty greške budućih nevesta

Ostale greške u šminkanju koje mlade treba da izbegnu pročitajte na sledećim stranama…

Puder oko očiju

Kada se nasmejete (a smejaćete se puno), na svim fotografijama će vam se videti bore oko očiju ukoliko ih premažete debelim slojem pudera. Za podočnjake neka bude zaslužan kremasti korektor, a malo hajlajtera na vrhovima jagodica odbijaće svetlost i tako vizuelno činiti bore nevidljivim.

Predugačke trepavice

Ako imate sitne oči, da li mislite da vam zaista trebaju najduže veštačke trepavice. Ogromne plastične trepavice na svima izgledaju smešno i odvraćaju pogled od očiju i lepih crta lica. Izaberite prirodne veštačke trepavice koje će samo popuniti vaše i dodati im na dužini, bez da to iko primeti.

“Precrtavanje” usana

Znamo da to radi Kajli Džener, a i brojne Jutjuberke. Ipak, vas će stotinjak ljudi gledati izbliza ceo dan i celu noć, pa će crta koja prelazi preko ruba usana izgledati samo smešno.

Preterivanje s rumenilom

“Mlada mora da izgleda sveže!”, još je jedna popularna uzrečica profesionalnih šminkera. Saglasni smo, ali to ne znači da na obraze morate da nagomilate gomilu roze ili narandžastog rumenila ili, još gore, tamnog bronzera. Zapamtite ovo pravilo – rumenilo ne sme da bude prva stvar koja upada u oči kada vas neko pogleda.

Izvor: Lepota i Zdravlje Foto: Facebook

O Gradski Magazin

Proveri takođe

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“, Gradski Magazin

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“

Kompanija DIS proglasila je pobedničke projekte u okviru ovogodišnjeg programa podrške obrazovanju mladih u Srbiji …

MANJI PAD TURISTIČKOG PROMETA U JUNU, Gradski Magazin

MANJI PAD TURISTIČKOG PROMETA U JUNU

U periodu januar-jun 2020. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 780.785 turista, što je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.