Najnovije Vesti
izložba, IZLOŽBA NARODNOG MUZEJA NAJBOLJA U 2016. GODINI, Gradski Magazin

IZLOŽBA NARODNOG MUZEJA NAJBOLJA U 2016. GODINI

IZLOŽBA  Gordane Stanšić najbolja autorska izložba u 2016. godini.

U subotu, 14. januara je u Galeriji Artget uručena nagrada Društva istoričara umetnosti Srbije (DIUS), kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju Gordani Stanšić, za najbolju autorsku izložbu u 2016. godini.

Nagrađena je za izložbu Kada su ženskinje postale građanke koja je realizovana saradnjom Narodnog muzeja i Medija centra „Odbrana” u Domu vojske tokom februara i marta 2016. godine. Žiri u sastavu Snežana Stamenković, istoričar umetnosti i novinar Radio Beograda 2, Sanja Kojić Mladenov, viša kustoskinja Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Gordana Dobrić, kustoskinja Kulturnog centra Beograda, u obrazloženju je naveo da je pažljivim odabirom i znalačkim koncipiranom postavkom umetničkih artefakata iz zbirki Narodnog muzeja, Gordana Stanšić ovom izožbom publici predstavila manje poznata ostvarenja našeg modernizma, crteže, slike, dokumente i fotografije. Nezaobilazni, objedinjujuči aspekt izložbe je prema rečima žirija, izuzetan studijski tekst u katalogu, predstavlja komparativnu studiju razvoja nacionalne umetnosti kroz prizme istorijskih okolnosti, istorije umetnosti, studija roda i kulture.

Sa ponosom podsećamo da je najbolja autorska iložba za 2014. godinu bila takođe projekat Narodnog muzeja, Pit Mondrijan. Slučaj Kompozicije II, a nagrađane kustokinje Simona Ognjanović i Jelena Dergenc. Čestitajući koleginici Stanišić, iskazujemo dodatno zadovoljstvo što smo u ograničavajućim i teškim uslovima rada uspeli da ostvarimo vrunske rezulate.

O Tamara Stević

Proveri takođe

knjige a, Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić, Gradski Magazin

Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić

Promocija jubilarne desete knjige Jelene Bačič Alimpić „Neki drugi život“ održaće se u utorak 7. …

Scena, BEOGRADSКA LETNJA SCENA 2020, Gradski Magazin

BEOGRADSКA LETNJA SCENA 2020

Počinje prodaja ulaznica i na blagajni Stadiona Tašmajdan! Posle višemesečne pauze, sva beogradska pozorišta, pozorišta …

Leave a Reply

Your email address will not be published.