25, 25 šampionskih godina, Gradski Magazin
Foto: D. Žarković

25 šampionskih godina

„Prvih 25 šampionskih godina Sportskog žurnala”

Brojne sportske i novinarske legende danas su došle u Kombank Art hol na otvaranje izložbe „Prvih 25 šampionskih godina”, kojom je obeležen 25 rođendan Sportskog žurnala.

Postavka plakata sa naslovnim stranama najtiražnijeg sportskog lista u Srbiji i regionu svojevrsno je podsećanje na najveće uspehe srpskog sporta od 17. maja 1990. do danas. U postavci su i strane koje govore o Žurnalu danas, njegovoj budućnosti, doajenima našeg lista, preminulim bardovima novinarstva, kao i sjajnim novinarskim perima koja su danas perjanice drugih redakcija.

U znak zahvalnost za sve doprinos da Sportski žurnal bude apsolutni lider sportske štampe prvom glavnom uredniku Zoranu Popoviću, porodici Aleksandra Tijanića i Miodragu Simeunoviću redakcija je uručila specijalna priznanja.

Otvaranje izložbe uveličali su: Bora Stanković, Aleksandar Boričić, Ivan Ćurković, Zoran Laković, Zoran Popović, LJubiša Tumbaković, Zoran Milinković, Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić, Miloš Marinković, Marko Grujić, Gordan Petrić, Zoran Mirković, Milovan Đorić, Milorad Krivokapić, Dejan Savić, Vladimir Vujasinović, Danilo Ikodinović, Darko Udovičić, Laslo Lukač, Dušan Borković, Slobodan Branković, Goran Obradović, Radmilo Armenulić, Predrag i Nenad Peruničić, Dejan Perić, Perović, Božidar Đurković, Milena Reljin, Dane Korica, Petar Popović, Ivan Đorđević i mnoge druge ličnosti, kao i brojne kolege iz drugih redakcija stasale u Sportskom žurnalu.

25, 25 šampionskih godina, Gradski Magazin
Foto: D. Žarković

Svi koji žele da se podsete na istorijske uspehe srpskog sporta mogu da posete izložbu Žurnalovih naslovnih strana u Kombank Art holu do 1. juna.

Najpoznatiji srpski arhivatori Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković došli su u „inspekciju” Žurnalovih istorijskih plakata.

25, 25 šampionskih godina, Gradski Magazin
Foto: D. Žarković

Sportski žurnal je 25. rođendan obeležio i učešćem na „Sportskom bazaru”, humanitarnoj akciji za pomoć OŠ Radivoj Popović i deci sa posebnim potrebama. Na aukciji je ponuđeno 26. naslovnih strana od 1990. do 2015. godine.

Ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin