Ravno Selo Film Festival, prvi festival, debitantskog filma, dom kulture, Otvoren Ravno Selo Film Festival, Gradski Magazin

Otvoren Ravno Selo Film Festival

Ravno Selo Film Festival, prvi festival debitantskog filma, otvoren svečanom ceremonijomna improvizovanoj sceni iza Doma kulture u centru Ravnog Sela.

Festival će otvoriti predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović. Specijalni gosti će na svečanoj ceremoniji izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati „Đelem, đelem“ iz „Skupljača perja“, Bane Krstić iz „Garavog sokaka“ izvešće „Tango Argentino“ iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz „Ciganske bajke“, uz trubače Ekrema Mamutovića, Lazar Ristovski će otpevati „Mesečinu“ iz filma „Podzemlje“, a svi zajedno izvešće „Pukni zoro“ iz filma „Montevideo, Bog te video“.

Festival je nastao na inicijativu glumca i producenta Lazara Ristovskog da se obnovi ravnoselski Dom kulture koji je izgoreo prošle godine, ali i da se omladini iz ovog kraja približe filmska umetnost i filmski stvaraoci.

Ovo malo mesto u srcu Vojvodine od 24. do 26. juna biće mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filmske umetnosti. U okviru glavnog programa Ravno Selo Film Festivala biće prikazano pet reprezentativnih debitantskih dugometražnih filmova iz regiona, a festival nudi i bogat prateći program.

Na festival dolaze brojni gosti iz zemlje i regiona. Prvog festivalskog dana publici će se predstaviti Ivan Marinović, reditelj filma „Igla ispod praga“, crnogorskog kandidata za nagradu Oskar, zatim glumci Bogdan Diklić, Ljubomir Bandović, Nina Janković. Počasna gošća, Mirjana Karanović, pored predstavljanja svog rediteljskog prvenca „Dobra žena“ održaće i predavanje mladim ljudima zainteresovanim da se u budućnosti uplove u glumačke vode.

Iz regiona u Ravno Selo dolaze Ines Tanović, rediteljka filma „Naša svakodnevna priča“, Katarina Zrinka Matijević, rediteljka filma „Trampolin“.

Rade Šerbedžija će predstaviti film „Oslobođenje Skoplja“ i zatvoriti Ravno Selo Film Festival u ponedeljak, 26. juna.

„Festival je namenjen prvenstveno mladima, onima koje će okupljati i budućnosti, bilo kao akteri ili kao gledaoci. Želim da omladina iz Ravnog Sela i regiona ima bolju budućnost, čija vrata otvaramo ovim festivalom. On će potvrditi istinu da kultura ne boravi i ne konzumira se samo u velikim gradovima, jer su i male sredine rasadnici talenata iz raznih oblasti. Radim ovo volonterski, iz velike ljubavi prema filmu, mojim Ravnoselcima i komšijama iz susednih mesta. Mnogo sam srećan što će Ravno Selo biti domaćin velikom broju značajnih i poznatih gostiju, po čemu će naš festival biti zapaženiji od mnogo starijih i većih festivala“, rekao je Lazar Ristovski uoči početka Ravno Selo Film Festivala.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Više informacija o programu na sajtu: http://ravnoseloff.com/

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Exit, EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!, Gradski Magazin

EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!

Proteklog vikenda održan je veliki EXIT Belgrade Takeover, koji je uz tri dana programa i …

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin