Sajam, 37. Međunarodni Sajam Turizma, Gradski Magazin

37. Međunarodni Sajam Turizma

U Beogradu se od 19.do 22.februara održava 37. Međunarodni Sajam Turizma koji će pod sloganom “Iskoristi trenutak” okupiti najznačajnije turističke subjekte i posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Promocijom najatraktivnijih turističkih destinacija predstaviće se 1100 izlagača iz 50 zemalja sveta. Opština Vršac će svoju turističku ponudu obogatiti promocijom 10.Vinofesta kaja će biti održana u petak 20.februara u 15:00 časova. Pozivamo sve prijatelje i saradnike da nas posete u Hali 4 na Beogradskom Sajmu od 19. do 22.februara.

Iskoristi Priliku – poseti Vršac.

U cilju povećanja broja turista na obe destinacije, uoči samog otvaranja Sajma turizma potpisan je Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti turizma između srpskog Ministarstva turizma i Sekretarijata za turizam i kulturu Abu Dabija. Na otvaranju Sajma turizma govorio je i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, koji je naglasio da Beograd nije samo glavni grad Srbije, već i najveći poslovni, kulturni i kongresni centar u regionu. On je rekao da podaci o prošlogodišnjem turističkom prometu svedoče da Beograd zauzima sve značajnije mesto na turističkoj mapi Evrope i sveta, precizirajući da je zabeležen rekordan broj noćenja – više od milion ipo, a da je broj turista povećan za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Gradonačelnik je rekao i da je Sajam turizma prilika za promociju glavnog grada, ne samo kao siti brejk destinacije već i kao grada ideja i poslovnih mogućnosti. Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić rekao je da Srbija ima razloga da bude ponosna zbog toga što je Sajam turizma opstao u vreme ekonomske krize, ali i zbog rekorda koje ova manifestacija beleži. Ovogodišnji Sajam turizma održava se u šest hala, na 15 hiljada kvadrata. Očekuje se da će na Beogradski sajam doći 65 hiljada posetilaca, a da će Beograd u naredna četiri dana zabeležiti 15 hiljada noćenja. Ljajić je naveo da je cilj Vlade i Ministarstva turizma da se učešće ove privredne grane sa 1,8 odsto poveća na tri procenta.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin