Dom omladine Pančevo, 40 godina rada Dom omladine Pančevo, Gradski Magazin

40 godina rada Dom omladine Pančevo

Dom omladine Pančevo slavi 40 godina rada posebnim koncertom kamernog ansambla “Kamerata”, koji će se održati u petak, 18. decembra, u 20 časova, u dvorani “Apolo” Doma omladine.

Na programu je tango muzika Astora Pjacole, a ulaz na koncert je besplatan. Dom omladine Pančevo osnovan je 1975. godine kao ustanova kulture čiji je osnivač Grad Pančevo, sa ciljem organizacije edukativnih i kulturno-zabavnih programa za mlade u Pančevu. “Dom omladine je trebalo negde da se smesti i ljudi iz Komiteta omladine i vlasti su ocenili da je zgrada Ruske bolnice najzgodnija. Oni su dobro ocenili da bi trebalo da se napravi jedna kompleksnija kulturna ponuda za mlade, da se na bolji način podstiče i razvija talenat kod određenih struktura, i da se postigne veći nivo u sferi omladinske zabave i omladinskog kreativnog delovanja.”

Stojan Boškov, prvi direktor Doma omladine Pančevo Od dana osnivanja, davne 1975. pa do danas, zaživele su značajne manifestacije koje su postale tradicija Doma omladine a koje i sada pronose dobar glas o Pančevu, među kojima izdvajamo: pozorišni festival “Ex-Teatar Fest”, “Etno glas”, “In Treš Festival”, “FreeDom Fest”, kao i projekti “Škola crtanja”, zbornik poezije “Rukopisi”, omladinski informator “Draft”.

“Dom omladine Pančevo predstavlja primer dobre prakse u Srbiji, kako udruženja i organizacije mladih funkcionišu i kako rade. To nam jeste cilj i želja i za budućnost, da svi mladi koji su korisnici Doma omladine a i oni koji to nisu, mogu tačno znati koje sadržaje mogu naći u Domu omladine.” Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo Kamerni orkestar „Kamerata“ je osnovan 2010 godine.

Glаvni i osnovni princip ovog orkestra je visok kvаlitet izvođenjа i predstаvljаnje nаjtаlentovаnijih mlаdih umetnikа Srbije. Orkestаr imа veliku podršku Pokrаjinskog sekretаrijаtа zа sport i omlаdinu, Grada i cenjenih i renomirаnih umetnikа koji su dаli pozitivne kritike i u potpunosti podržаli njihove ideje.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Exit, EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!, Gradski Magazin

EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!

Proteklog vikenda održan je veliki EXIT Belgrade Takeover, koji je uz tri dana programa i …

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin