, 5. DEČJI FESTIVAL OPLENAC, Gradski Magazin
fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

5. DEČJI FESTIVAL OPLENAC

, 5. DEČJI FESTIVAL OPLENAC, Gradski Magazin
fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Na Oplencu je održan peti Dečji festival, pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević.

Pod motom Festivala “U zdravoj sredini rastu zdrava deca” na Oplencu je bilo dostupno preko 50 različitih aktivnosti na otvorenom koje stimulišu razvoj mentalnih i fizičkih veština kod mališana. Najpopularniji su bili jahanje, streličarstvo i senzorna šuma namenjena bebama, maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. Gužva je bila i na štandu Beo zoo vrta gde su deca mogla da se upoznaju sa egzotičnim životinjama, ali i na kreativnim radionicama gde su deca crtala, učila kaligrafiju i gradila Topolu budućnosti.
Festival je posetio rekordan broj roditelja i dece. Više od 7.000 posetilaca je provelo zabavan dan na Oplencu, a preko 300 učesnika se postaralo da deca i roditelji nešto novo nauče dok se dobro provode u prirodi. 
Iz godine u godinu raste broj dece koja posećuju Festival i sa njega odlaze nasmejana. Ali, što je još važnije, sve je veći broj njih koji i nakon Festivala nastavlja da se bavi nekom od aktivnosti koje su tamo isprobali. To nam je cilj: da podstaknemo i decu i roditelje da usvoje dobre navike i aktivan stil života. Ponosna sam na sve učesnike i koordinatore koji su svojim napornim radom učinili da Festival i ove godine prođe besprekorno.”, izjavila je Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ljubica Karađorđević.
, 5. DEČJI FESTIVAL OPLENAC, Gradski Magazin
fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Deca su se na Festivalu osvežila Moja kravica mlekom prepoznatljivog ukusa i kvaliteta – ključnom namirnicom u ishrani koja stimuliše njihov rast i razvoj, a roditelji su imali priliku da u okviru Savetovališta od pedijatara saznaju sve o zdravlju svoje dece, kao i o važnosti bezbedne vožnje i pravilnom korišćenju dečjih auto-sedišta. Predavanje o pravilnom odabiru auto-sedišta, u skladu sa uzrastom deteta, i  njegovoj upotrebi u suprotnom smeru vožnje, roditeljima je održala Marijana Jovanović dipl.ing.saobraćaja i licencirani instruktor, a kompanije BeSafe i ErgoBaby darivale su trudnice koje su posetile predavanje na ovogodišnjem Festivalu.

Veoma smo ponosni na to što svi učesnici i organizatori na Festivalu učestvuju potpuno volonterski. Koordinator volontera na Festivalu, Đorđe Gojković (inače izvanredan student prava), na tu temu izjavio je: “Kao jednog od dvojice koordinatora volontera, priroda zaduženja me obavezuje na intenzivan rad sa drugim ljudima. Entuzijazam sa kojim se volonteri angažuju pokazuje da su svesni za koliko veliko dobro se trude. Zadaci koje zajedno uspešno izvršavamo, međusobna pomoć, poteškoće, pa i nesuglasice koje se rešavaju – sve to doprinosi da osećaj zadovoljstva bude veći. Ovaj jubilej, petogodišnjicu Festivala, dočekali smo sa najboljim odzivom volontera do sada. Susret s ljudima je taj koji raduje i zbog koga vredi truditi se!”
Ulaz je bio besplatan kao i većina aktivnosti na Festivalu, a sve donacije prikupljene na Festivalu biće usmerene ka izgradnji igrališta za decu u Topoli.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Klub stolovi – elegancija i funkcionalnost u vašem dnevnom boravku, Gradski Magazin

Klub stolovi – elegancija i funkcionalnost u vašem dnevnom boravku

Uređenje dnevnog boravka ume da bude izazovno i zahtevno, ali uz dobru organizaciju sve je …

, Počinje konkurs “ESG Lideri” – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva, Gradski Magazin

Počinje konkurs “ESG Lideri” – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva

U današnjem poslovnom svetu, sve veći značaj se pridaje ESG standardima koji se tiču zaštite …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin