Praznici, 5 saveta za lepše raspoloženje tokom praznika: Sada je pravo vreme za ove aktivnosti!, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

5 saveta za lepše raspoloženje tokom praznika: Sada je pravo vreme za ove aktivnosti!

Pretpraznično vreme u decembru u tebi verovatno izaziva razna pomešana osećanja, bez obzira da li si tužan/a ako nisi ispunio/la sve planirano u ovoj godini ili se raduješ svemu novom što naredna obećava.


Pitanja poput „gde ćeš za Novaka“, „jesi li kupio/la poklone“, „jesi li okitio/la jelku, stan…“, stvaraju dodatni pritisak i osećanje da mnogo stvari morate da uradite, isplanirate, organizujete. U svemu tome ponekad imašte utisak da ostaje vrlo malo prostora za uživanje i opuštanje tokom ovog euforičnog i užurbanog perioda.

Ovaj mesec karakterišu i filmovi, serije, praznične pesmice, reklame. Sve to mnoge ljude raduje, ali se može dogoditi i da se osetite tužno, depresivno ili anksiozno. Pored toga, tu je situacija izazvana pandemijom korona virusa koja vas verovatno dodatno zabrinjava. Ali, ako ništa drugo bar ove godine niko vas ne pita gde slavite„najluđu noć“.

Kako biste izbegao/la ili umanjio/li taj osećaj neraspoloženja, tenzije ili anksioznosti u ovom periodu važno je da radite one stvari koje vas čine srećnim/om i ispunjenim/om, a ne ono što okolina nalaže i očekuje. Imajte na umu da je sasvim u redu ako se ponekad ne osećate okej, ne morate da se po svaku cenu trudite da budete veseli. Opustite se i sačekajte da to osećanje prođe, a do tada radite nešto što vam prija.

Mi vam donosimo nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu u stvaranju tople, prijateljske i umirujuće atmosfere u kojoj ćete uživati:

1. Odgledajte svoj omiljeni film – pa šta i ako ste ga odgledali/la sto puta do sada, ukoliko vas taj film zasmejava i popravlja raspoloženje, odgledajte ga i sto prvi put!

2. Razgovarajte sa dragim osobama – čak i ako ne možete fizički da bude tesa njima, tu je tehnologija koja nam je mnogo olakšala ovu burnu godinu. Setite se da uvek možete pozvati dragu osobu preko video poziva i pričati sa njom, a ako okolnosti dozvoljavaju, razgovor uživo je odlično rešenje.

3. Napravite sebi toplu čokoladu ili omiljeni čaj i ušuškajte se ispod toplog ćebeta. Kreirajte vreme samo za sebe, kada ništa ne radite, ne gledajte u telefon, TV, laptop, već samo lezite i uživajte u trenutku dok se u pozadini čuje vaša omiljena pesma.

4. Šetajte što više – bilo da je u pitanju park, šuma ili šetnja po kvartu, i trudite se da to radite svakog dana. Koračanje omiljenim ulicama ili istraživanje novih delova grada sigurno će vam razbistriti misli i doneti vam bolje raspoloženje.

5. Uradite nešto za šta do sada niste imali/la vremena Pokušajte da napravite origami, pročitajte neku novu knjigu, naučite kako se pravi vaš omiljeni kolač. Neka to bude prilika da bez pritiska i očekivanja uživate u opuštenosti i istraživanju nečeg novog.

Izvor: GradskiMagazin/Citymagazine

O Jelena Filipović

Proveri takođe

exit 2024, Silovit start prodaje ulaznica za EXIT 2024: Za 42 minuta razgrabljeno 5.000 ulaznica!, Gradski Magazin

Silovit start prodaje ulaznica za EXIT 2024: Za 42 minuta razgrabljeno 5.000 ulaznica!

Samo 42 minuta nakon što je i zvanično počela prodaja ulaznica za EXIT 2024 izdanje, koje …

„Osnažena žena-jača porodica“ - počela kampanja u Blacu!, „Osnažena žena-jača porodica“ – počela kampanja u Blacu!, Gradski Magazin

„Osnažena žena-jača porodica“ – počela kampanja u Blacu!

Lepa priča kroz kamapanju „Osnažena žena-jača porodica“ koju zajednički realizuju Privredna komora Srbije, Udruženje „3,2,1-Srbija“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin