Berlinale, 65. Berlinale: 10 filmskih preporuka, Gradski Magazin

65. Berlinale: 10 filmskih preporuka

Izvor: B92.net Foto: cdn.indiewire.com

Filmski festival u Berlinu Berlinale otvoren je 5. februara filmom “Nobody Wants the Night”, a britanski “Indipendent” sastavio je listu filmova sa ovog festivala koji se moraju pogledati.

Kako piše kritičar lista, ovogodišnja ponuda je prilično impresivna i šarolika, Terens Malik na Berlinale stiže sa “Knight of Cups”, Nikol Kidman je ženska verzija Lorensa od Arabije, a tu je i sado-mazo film “Pedeset nijansi – siva” o kome svi pričaju.

Na spisku filmova koji se ne smeju propustiti je “45 Years” Endrua Hejga o paru (Tom Kortni i Šarlot Rempling) koji slavi svoju 45. godišnjicu braka kada iznenada stigne pismo koje preti da im sve uništi. Svaki Malikov film je događaj, a naročito “Knight of Cups” gde Kristijan Bejl lunja Holivudom, upoznaje razne žene i pokušava da rastumači bizarne događaje oko njega. Kejt Blančet i Natali Portman takođe igraju u ovoj romantičnoj drami sa elementima fantastike.

Berlinale će biti pozornica svetske premijere najputenijeg holivudskog filma u poslednjih desetak godina. Džejmi Dornan i Dakota Džonson igraju ljubavnike u sado-mazo filmskoj ekranizaciji bestselera E.L. Džejms “Pedeset nijansi – siva”. Na listi je i “Love, Theft and Other Entanglements”, crno-beli debi palestinskog režisera Majada Alajana o kradljivcu kola koji živi u izbegličkom kampu. Film je pozdravljen kao omaž francuskom novom talasu. Kenet Brana je na veliko platno doneo igranu verziju Diznijevog klasika “Pepeljuga” u kome Lili Džejms igra napaćenu glavnu junakinju.

Berlinale, 65. Berlinale: 10 filmskih preporuka, Gradski Magazin
50 nijansi sive

Na Berlinalu će biti prikazan i film “Angelica”, adaptacija trilera Artura Filipsa koja prati život mlade žene u viktorijanskoj Engleskoj primorane na seksualnu apstinenciju. Nikol Kidman, Džejms Franko, Dejmijen Luis i Robert Patinson igraju u biografskom filmu Vernera Hercoga “Queen of the Desert” o životu Gertrude Bel, “ženskog Lorensa od Arabije” i rađanju modernog Bliskog istoka. Režiser Anton Korbijn ime je stekao fotografisanjem benda Dipeš mod, a u filmu “Life” prati život holivudskog fotografa Denisa Stoka (Džejms Patinson) poznatog po čuvenim fotografijama Džejmsa Dina.
Berlinale, 65. Berlinale: 10 filmskih preporuka, Gradski Magazin
“Queen of the Desert”

Čileanski režiser Pablo Laren snimio je “The Club” o sveštenicima koji dresiraju psa, dok Piter Grinavej na Berlinale stiže s filmom “Eisenstein in Guanajuato” o dolasku Sergeja Ejzenštajna na snimanje u Guanahuato.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin