Berlinale, 65. Berlinale: 10 filmskih preporuka, Gradski Magazin

65. Berlinale: 10 filmskih preporuka

Izvor: B92.net Foto: cdn.indiewire.com

Filmski festival u Berlinu Berlinale otvoren je 5. februara filmom “Nobody Wants the Night”, a britanski “Indipendent” sastavio je listu filmova sa ovog festivala koji se moraju pogledati.

Kako piše kritičar lista, ovogodišnja ponuda je prilično impresivna i šarolika, Terens Malik na Berlinale stiže sa “Knight of Cups”, Nikol Kidman je ženska verzija Lorensa od Arabije, a tu je i sado-mazo film “Pedeset nijansi – siva” o kome svi pričaju.

Na spisku filmova koji se ne smeju propustiti je “45 Years” Endrua Hejga o paru (Tom Kortni i Šarlot Rempling) koji slavi svoju 45. godišnjicu braka kada iznenada stigne pismo koje preti da im sve uništi. Svaki Malikov film je događaj, a naročito “Knight of Cups” gde Kristijan Bejl lunja Holivudom, upoznaje razne žene i pokušava da rastumači bizarne događaje oko njega. Kejt Blančet i Natali Portman takođe igraju u ovoj romantičnoj drami sa elementima fantastike.

Berlinale će biti pozornica svetske premijere najputenijeg holivudskog filma u poslednjih desetak godina. Džejmi Dornan i Dakota Džonson igraju ljubavnike u sado-mazo filmskoj ekranizaciji bestselera E.L. Džejms “Pedeset nijansi – siva”. Na listi je i “Love, Theft and Other Entanglements”, crno-beli debi palestinskog režisera Majada Alajana o kradljivcu kola koji živi u izbegličkom kampu. Film je pozdravljen kao omaž francuskom novom talasu. Kenet Brana je na veliko platno doneo igranu verziju Diznijevog klasika “Pepeljuga” u kome Lili Džejms igra napaćenu glavnu junakinju.

Berlinale, 65. Berlinale: 10 filmskih preporuka, Gradski Magazin
50 nijansi sive

Na Berlinalu će biti prikazan i film “Angelica”, adaptacija trilera Artura Filipsa koja prati život mlade žene u viktorijanskoj Engleskoj primorane na seksualnu apstinenciju. Nikol Kidman, Džejms Franko, Dejmijen Luis i Robert Patinson igraju u biografskom filmu Vernera Hercoga “Queen of the Desert” o životu Gertrude Bel, “ženskog Lorensa od Arabije” i rađanju modernog Bliskog istoka. Režiser Anton Korbijn ime je stekao fotografisanjem benda Dipeš mod, a u filmu “Life” prati život holivudskog fotografa Denisa Stoka (Džejms Patinson) poznatog po čuvenim fotografijama Džejmsa Dina.
Berlinale, 65. Berlinale: 10 filmskih preporuka, Gradski Magazin
“Queen of the Desert”

Čileanski režiser Pablo Laren snimio je “The Club” o sveštenicima koji dresiraju psa, dok Piter Grinavej na Berlinale stiže s filmom “Eisenstein in Guanajuato” o dolasku Sergeja Ejzenštajna na snimanje u Guanahuato.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin