Najnovije Vesti
, Američka R&B i soul diva prvi put u Beogradu!, Gradski Magazin

Američka R&B i soul diva prvi put u Beogradu!

Američka R&B i soul diva i moćan glas koji stoji iza planetarnog hita “Wish I didn’t miss you“, Angie Stone, nastupiće po prvi put u Srbiji, 1. jula, na teniskim terenima na Kalemegdanu.


Ona je tri puta nominovana za Gremija, uz četiri albuma koji su ušli u Top 10 R&B albuma i jednim koji je završio na prvom mestu, sa više od 1,4 miliona albuma prodatih u SAD i 5 miliona prodatih širom sveta, Angie Stone se sa pravom može nazvati jednim od najzačajnijih svetskih R&B i soul ženskih izvođača, a njen hit “Wish I didn’t miss you“ je i dalje veoma slušan na našim prostorima.

Muzikom je počela da se bavi uz oca, koji je pevao u gospel kvartetu i koji je malu Angie vodio na nastupe gospel umetnika kao što su bili “Singing Angels” i “Gospel Keynotes”.

Ovo iskustvo je jako uticalo na stil Angie Stone i na njen upečatljiv i jedinstven izraz, koji će je godinama kasnije proslaviti širom sveta. Malo je poznato da je upravo Angie Stone pevala prateće vokale na kultnom albumu Leni Krevica, “5”.

Njena karijera je lansirana u visine prvim solo albumom “Black Diamond” 1999. godine, koji je ušao u prvih deset najprodavanijih R&B albuma. Nakon toga, Angie je izdala još četiri vrlo uspešna albuma, koje su pratili rasprodati koncerti širom sveta.

Angie Stone će nakon koncerta, 2. jula, održati besplatno predavanje o muzičkom biznisu i svojim iskustvima koje je stekla u svojoj bogatoj karijeri.

Na predavanju su dobrodošli muzičari, producenti, tonski tehničari i osobe koje se bave drugim poslovima u muzici, a prijave se vrše preko formulara na fejsbuk stranici Musicology Sessions. Ovo predavanje je podržala Američka ambasada u Beogradu.

 

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Ne možemo da računamo samo na košavu za čist vazduh, Gradski Magazin

Ne možemo da računamo samo na košavu za čist vazduh

Koncentracija čestica PM2.5 u vazduhu u Beogradu i okolini svakodnevno iznosi i 424% više od …

Ceca, CECA ZAVRŠILA U MUZEJU: Pevačicina slika u postavci posvećenoj bombardovanju! (FOTO), Gradski Magazin

CECA ZAVRŠILA U MUZEJU: Pevačicina slika u postavci posvećenoj bombardovanju! (FOTO)

Fotografija Svetlane Cece Ražnatović završila je u Muzeju savremene umetnosti. Pevačica je deo izložbe “Refleksije našeg vremena: …

Leave a Reply

Your email address will not be published.