Amr, Amr Elkadi: “Srbi osećaju da je Egipat njihov drugi dom, zato mu se i vraćaju”!, Gradski Magazin

Amr Elkadi: “Srbi osećaju da je Egipat njihov drugi dom, zato mu se i vraćaju”!

Zvanična poseta delegacije udruženja “3,2,1-Srbija!” Arapskoj Republici Egipat na prelazu 2022. u 2023. godinu, odnosila se na nekoliko važnih zvaničnika u Vladi Egipta, a pre svega na ministra turizma i antikviteta, gospodina Ahmeda Isu i predsednika Turističke organizacije Egipta, gospodina Amr Elkadija, dve najvažnije ličnosti u državi posle predsednika Republike, gospodina Abdel Fataha el Sisija.


Zvanični sastanak sa Elkadijem i Isom dogovoren je tokom 2022. godine sa ciljem da se unapredi turistička saradnje zemalja balkanskog polustrva i Arapske Republike Egipat.

Amr, Amr Elkadi: “Srbi osećaju da je Egipat njihov drugi dom, zato mu se i vraćaju”!, Gradski Magazin Delegacija “3,2,1-Srbija!”, sa zvaničnicima Egipta, između ostalog, razgovarala je i o promociji gastronomske ponude, kao dela istorijskog i kulturnog nasleđa i dogovorila povezivanje Privredne komore Srbije kao strateškog partnera projekta sa privrednicima ove zemlje. Posebna tema bilo je žensko preduzetništvo, budući da predsednik Egipta, gospodin Sisi važi za velikog reformatora i modernizatora, pa bi srpski primer ženskog preduzetništva, udruživanja i povezivanja žena dve zemlje, bilo i od strateškog, ali i privrednog značaja.

Ženska mreža Privredne komore Srbije, na čelu sa direktorkom Branislavom Simanić, već je učinila korak više, kada je na novogodišnjoj sednici ženskog preduzetništva objavila novu počasnu članicu princezu Dubaija Amal Rašid Al Maktum. Sledeći koraci su povezivanje žena Srbije i Egipta.

Pored strateških dogovora oko razmene turista i promocije Egipta u Srbiji i obratno, predstavnici srpskih medija, koji su sa delegacijom “3,2,1-Srbija!” putovali u ovu zvaničnu posetu, intervjuisali su ministra Isu, ali i predsednika Turističke organizacije Egipta Amr Elkadija.

Amr, Amr Elkadi: “Srbi osećaju da je Egipat njihov drugi dom, zato mu se i vraćaju”!, Gradski MagazinGospodin Elkadi je izrazio zadovoljstvo jer ljudi sa naših prostora doživljavaju Egipat kao svoj drugi dom. Prilikom prijema naše delegacije, novinari iz Srbije i regiona razgovarali su sa Elkadijem o saradnji turističkih organizacija Egipta i Srbije, razmeni i promociji turizma i daljim planovima kada je reč o regionu bivše Jugoslavije:

Kakva je saradnja između Tutističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Egipta?

-Voleo bih da se ta saradnja ostvari, budući da su projektni potencijali dve zemlje izuzetni. Mi za sada nemamo neročitu saradnju sa vašom Turističkom organizacijom, ali smo vrlo otvoreni da je uspostavimo, a zatim i unapredimo kako bi se razmena turista, ali i promocija turizma obe zemlje brže i lakše realizovala. Siguran sam da Srbija ima šta da ponudi našem narodu, jer to zemlja sa značajnom kulturom i istorijom.

A šta je sa gastronomijom i promocijom autentičnih kuhinja i autentičnih proizvoda kao karakterističnom turističkom temom?

-Egipat i Srbija imaju sjajnu gastronomsku istoriju i čuvaju svoje autentičnosti. Mi u Egiptu veoma držimo do promocije naše kuhinje turistima iz celog sveta, a znamo da je i srpska kuhinja dosta bila pod uticajem otomanskog carstva pa postoji dosta sličnih jela. Organizacija događaja u Beogradu na kom bi se predstavila grastronomija naše zemlje, predložena na ovom sastanku je sjajna ideja i verujem da bi mogla uskoro da bude realizivovana.

Kako vidite srpske turiste i da li gosti iz zemalja bivše Jugoslavije spadaju u značajnije u odnosu na posetioce iz drugih delova sveta?

-Turista iz Srbije ima mnogo. Vi ste specifičan narod, bratski narod i sa Srbima se lepo razumemo. Kao što je ministar Isa već rekao, vrlo ste inteligentni i talentovani kada je reč o promociji turizma. Veoma dobro to radite. Naš cilj jeste da povećamo broj turista iz Srbije na godišnjem nivou, ali i da proširimo saradnju u međusobnoj razmeni turističkih ponuda. To je najbolji način za povezivanje dva naroda.

3,2,1-Srbija

O Dalibor

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin