Najnovije Vesti

Ana Dabović je šampion WNBA lige (VIDEO) (FOTO)

BRAVO LAVICE! Ana Dabović je šampion WNBA lige!

Srpska košarkašica kompletirala niz fenomenalnih uspeha na reprezentativnom i klupskom nivou.Sve je počelo možda i nenadanim pokoravanjem Evrope prošle godine, nastavilo se lavovskim nastupom kompletne reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju i uzimanjem bronzanog odličja, a Ana Dabović je od sinoć pored ova dva neverovatna dostignuća dodala još jedno, fantastično dostignuće – postala je šampion WNBA lige sa Los Anđeles Sparksima! 

Ekipa iz Grada anđela uspela je da savlada donedavne vladajuće prvakinje Minesotu Links i posle dramatične završnice četvrte utakmice finalne serije overi prvu šampionsku krunu posle ravno 14 godina – 77:76! Pobednički trofej košarkašice Los Anđelesa podigle su zajedno s legendom Lejkersa, Medžikom Džonsonom.

Heroina velike pobede bila je Neka Ogvumike, koja je pogodila jedan prilično nezgodan šut na nešto više od tri sekunde do kraja utakmice, čime je postavila konačni rezultat i tako sprečila košarkašice Minesote da dođu do četvrte titule.Ana Dabović je šampion WNBA lige (VIDEO) (FOTO), Gradski Magazin

A dok je šokirana domaća publika nemo posmatrala kako se košarkašice Los Anđelesa raduju i slave, igračice Minesote suze su lile, u neverici posle izgubljene krune. Ogvumikeje pored pobedničkog koša izabrana za najkorisniju košarkašicu lige, a meč za prsten završila je sa po 12 poena i skokova. Ipak, ubedljivo najbolja u poslednjoj utakmici sezone bila je Kandas Parker sa 28 poena i 12 uhvaćenih lopti, čime je postala najkorisnija košarkašica finala.

Kod Linksa, Maja Mur je utakmicu završila sa 23 poena, 11 asistencija i šest skokova, dok je Sejmon Ogastus dodala 17 poena.

Utakmicu je sa tribina posmatrao i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, u društvu klupskih kolega iz Minesote – Karl Entonija Taunsa, Endrjua Viginsa i Rikija Rubija.

Ana Dabović je kompletan meč odgledala s klupe.

Ana Dabović je šampion WNBA lige!, Ana Dabović je šampion WNBA lige (VIDEO) (FOTO), Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!, Gradski Magazin

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!

Milica Jević Drndarević, prva solistkinja Narodnog pozorišta u Beogradu iskoristila je slobodno vreme za odmor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.