Ana Sofrenović, Gradski Magazin

Ana Sofrenović

Ana Sofrenović u solo muzičkom izdanju

“THE LANDSCAPE OF VOICE” ANE SOFRENOVIĆ NA NOVA FESTIVALU U PANČEVU

  1. oktobar u 20.00, Scena Kulturnog centra Pančeva, ulaz besplatan

Ana Sofrenović, jedna od najpoznatijih domaćih glumica i vokalna solistkinja, održaće poseban umetnički program pod nazivom The Landscape of Voice u okviru prvog izdanja Nova Festivala, festivala nove i avangardne muzike koji se održava u Pančevu i Beogradu od 8. do 10. oktobra, u organizaciji udruženja “KomunikArt”, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda i Ambasade Republike Slovenije, a uz podršku „Vajfert piva” kompanije HEINEKEN Srbija.

Umetničko veče Ane Sofrenović na repertoaru je 10. oktobra u 20 časova na Sceni Kulturnog centra Pančeva, a zamišljeno je kao scensko istraživanje granica između akustičnog prostora i onog modifikovanog tehnologijom, gde se ova svestrana umetnica prvi put predstavlja u solo muzičkom izdanju. Sofrenovićeva nas vodi na putovanje kroz zvukove, atmosfere i prostore glasa improvizacijom na sopstvene, kao i poznate džez teme iz dvadesetih godina prošlog veka.

“Mene inspiriše muzika koja deluje i dopire do svačije duše, a što se žanrova tiče, šta će mi biti omiljeno zavisi od doba dana, raspoloženja, faza u životu… Od kad znam za sebe slušam najrazličitiju muziku, ali i dalje otkrivam novu koja uspeva da me iznenadi i pomeri”.

Ana Sofrenović je rođena 18. septembra 1972. godine. Po zanimanju je glumica i pevačica. Suprug joj je Dragan Mićanović, a ćerke Iva i Lena. Poznata je po ulogama u filmovima: Znakovi, Ubistvo s predumišljajem, Balkanska pravila, Bure baruta, Nebeska udica, Mali svet, Ultimate Force. Jedna je od najboljih srpskih glumica i izuzetna u izvođenju džez i filmske muzike. Zovu je srpska Marlen Ditrih, Eni Lenoks. Kćerka je Šile, lingviste i prevodioca, englesko-irskog porekla, i Dragoslava, inženjera metalurgije, koji su se upoznali na studijama u Birmingemu. Ana je supruga Dragana Mićanovića, za mnoge jednog od najboljih naših glumaca klasičnog pozorišnog repertoara. Za nju kažu da je oličenje elegancije, stila, odmerenosti, smirenosti, prefinjenosti. Osobina koje su ponekad tako retke u strastvenih, bučnih, temperamentnih Srba.

Ulaz na koncert je besplatan.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin