anastasija beba stajić, „ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“ – ANĐELI NIKADA NE ODLAZE…, Gradski Magazin

„ANASTASIJA BEBA STAJIĆ“ – ANĐELI NIKADA NE ODLAZE…

Na terenima Teniske akademije „Janko Tipsarević“ od 18-21. septembra 2021. godine biće održan šesti po redu memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“.


U spomen na prerano preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. godine na Adi Huji, na terenima Teniske akademije „Janko Tipsarević“ od 18-21. septembra 2021. godine biće održan šesti po redu memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“.

Na predstojećem, šestom po redu memorijalnom turniru  „Anastasija Beba Stajić”, koji je pre dve godine godine ušao u prvu kategoriju najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, svoje tenisko umeće pokazaće juniori i juniorke uzrasta do 18 godina.

Ovaj memorijal prvi put je organizovan 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni i da pruži šansu mladim, talentovanim teniserima kakava je bila i naša Beba. Turnir se organizuje sa ciljem da se pažnja mladih usmeri ka sportu i drugim kvalitetnim aktivnostima, kako se ovakav tragičan događaj nikada i nikome ne bi ponovo.” –  izjavila je Sandra Stajić, majka Anastasije Bebe Stajić.

Darko Gagić, generalni menadžer Teniske akademije “Janko Tipsarević”, koja je i domaćin ovogodišnjeg turnira, istakao je da je pored predstavljanja teniskog umeća mladih i talentovanih tenisera, primarni cilj organizatora da se Beba nikada ne zaboravi, ali i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna. Nesmotrena greška koja može u trenutku da prekine mlade živote i sjajne sportske i druge karijere, kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.

Neophodno je da podignemo svest mladih, ali i nas starijih, kako bi još više vodili računa o našoj deci, usmeravali ih ka pravim vrednostima i sportu, kao najzdravijem obliku ponašanja, kako  nam se ovakve stvari više nikada ne bi desile. Turnir ovog tipa pruža šansu svim teniserima do 18 godina, a odaziv preko 50 mladih tenisera iz zemlje i inostranstva, sedam dana pre završetka prijavnog procesa, je pokazatelj da smo na dobrom putu”, istakao je naš poznati teniser Janko Tipsarević.

Sledećeg vikenda igraće se turnir u ženskoj i muškoj konkurenciji , a prijavni proces je u toku i svi zainteresovani mladi teniseri mogu se prijaviti online putem sajta www.teniskisavez.com do utorka, 14.09.2021. godine (do ponoći). Turnir je otvorenog tipa i ulaz će biti slobodan za sve zainteresovane u okviru Teniske akademije Tipsarević (Sportski centar “Olimp-Zvezdara”, Vjekoslava Kovača 11. Zvezdara-Beograd).

Da se podsetimo na uspehe još od pre dve decenije: Janko Tipsarević i Jelena Janković 29.01.2001. godine, osvojili su juniorski Australian open pobedama nad Jeu-Cuo Vangom, odnosno Sofijom Arvidson. Dvostruki trijumf Jankovićeve i Tipsarevića predstavljao je najveći uspeh domaćeg tenisa još od vremena kada je Monika Seleš igrala za Jugoslaviju.

 

Foto:Privatna arhive porodica Stajić

 

Izvor: Tajmlajn.net

O Dalibor

Proveri takođe

, Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera, Gradski Magazin

Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera

Hoop Mentality sa ponosom najavljuje otvaranje svoje premium platforme – zajednice dizajnirane isključivo za košarkaške …

čačak, Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Jedan komentar

  1. You there, this is really good post here. Thanks for taking the time to post such valuable information.
    okbet casino philippines

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin