, APATINSKA PIVARA DO SADA DONIRALA UKUPNO 155 ALKOMETARA UPRAVI SAOBRAĆAJNE POLICIJE, Gradski Magazin

APATINSKA PIVARA DO SADA DONIRALA UKUPNO 155 ALKOMETARA UPRAVI SAOBRAĆAJNE POLICIJE

, APATINSKA PIVARA DO SADA DONIRALA UKUPNO 155 ALKOMETARA UPRAVI SAOBRAĆAJNE POLICIJE, Gradski MagazinNa BEERFEST-u više od 1000 posetilaca savladalo „Jelen stazu odgovorne konzumacije“

Odgovorno konzumiranje alkohola je oduvek bio prioritet Apatinske pivare. Već 16 godina spovodimo kampanju KAD PIJEM NE VOZIM uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja. Ove godine smo obezbedili 20 alkometara najsavremenije generacije za Upravu saobraćajne policije ministarstva unutrašnjih poslova. Ukupno je Apatinska pivara do sada donirala 155 alkometara što čini jednu četvrtinu svih alkometara koju poseduje naša saobraćajna policija. Tokom proteklih godina smo obezbedili i 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra. Ove godine smo prisutni na BEERFEST-u gde je potražnja naših proizvoda veća nego proteklih godina, ali smo takođe tu da uputimo snažnu poruku koju godinama dosledno ponavljamo – “KAD PIJEM NE VOZIM!”, rekao je Igor Vukašinović, direktor Apatinske pivare.

U toku letnjih meseci, posebno tokom avgusta kada se održavaju brojni festivali širom Srbije, pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačano deluju i vrše preventivnu kontrolu učesnika u saobraćaju. Veći broj alkometara omogućava i masovno alkotestiranje vozača od strane saobraćajne policije što doprinosi većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju njihove opšte sigurnosti. Prema podacima Uprave, tokom prva tri dana trajanja BEERFEST-a kontrolisano je 2.600 vozila, pri čemu je bilo ukupno 750 prekršaja. Od toga 278 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Za vreme BEERFEST-a više od 1000 ljudi isprobalo je svoje reflekse i motoričke sposobnosti i uverilo se koliko je zahtevno biti fokusiran na vožnju u alkoholisanom stanju. Tome su doprinele tzv. “pijane nаočare” koje su posetioci koristili savladavajući „Jelen stazu odgovorne konzumacije“. Preskakale su se i obarale prepreke na poligonu, kaciga sa retrovizorima za hod unazad je dodatno otežavala posao, dok je pronalazak i otključavanje prave brave automobilskih vrata korišćenjem pijanih naočara bio pravi izazov. Veliki red se stvorio ispred simulatora vožnje u alkoholisanom stanju Agencije za bezbednost saobraćaja ali i zainteresovanih posetilaca koji su mogli uz pomoć alkometara da provere nivo alkohola u organizmu.

, APATINSKA PIVARA DO SADA DONIRALA UKUPNO 155 ALKOMETARA UPRAVI SAOBRAĆAJNE POLICIJE, Gradski MagazinSve ovo isprobao je i naš najbolji automobilista Dušan Borković. “Sa ovim ne može da se hoda, a kamoli da se vozi. Kao sportista i neko ko se već 30 godina bavi automobilizmom, nisam vozio pod dejstvom alkohola i naučio sam da poštujem automobil jer je to opasna sprava ako se njom ne upravlja na prаvi način. Zato apelujem na sve vozače da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola. Ali apelujem i na okolinu vozača da budu savesni građani, da reaguju i spreče ga da upravlja motornim vozilom”, rekao je Borković.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin