Apatinska pivara donirala 10 alkometara Saobracajnoj policiji, Gradski Magazin

Apatinska pivara donirala 10 alkometara Saobracajnoj policiji

U okviru edukativne kampanje “Kad pijem, ne vozim“:Apatinska pivara donirala 10 alkometara Saobracajnoj policiji MUP-a Republike Srbije.

Tradicionalno, osmu godinu zaredom, u susret velikim letnjim manifestacijama poput Dragacevskog sabora trubaca u Guci i Belgrade Beer Fest-a, Apatinska pivara je u okviru edukativne akcije „Kad pijem, ne vozim“ donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije.

alkometar, Apatinska pivara donirala 10 alkometara Saobracajnoj policiji, Gradski Magazin

“Edukativnom kampanjom „Kad pijem, ne vozim“ nastojimo da zajedno sa MUP-om Republike Srbije podignemo svest kod vozaca, ali i drugih ucesnika u saobracaju, o rizicima kombinovanja pica i voznje. U proteklih 8 godina donirali smo Saobracajnoj policiji 69 alkometara najsavremenije generacije u cilju bolje bezbednosti u saobracaju. Zajednicki zadatak nam je da apelujemo na gradjane da se odgovorno ponasaju, posebno u letnjem periodu u vreme masovnih manifestacija kao sto su Dragacevski sabor trubaca u Guci i Belgrade Beer Fest.“ – izjavio je Dragan Radivojevic, generalni direktor Apatinske pivare.

Prethodna godina je godina sa najmanje saobracajnih nezgoda i najmanje poginulih i tesko povredjenih lica od kada se u Republici Srbiji statisticki prate podaci o saobracajnim nezgodama.

Donacija alkometara je deo sire edukativne nacionalne kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja podrazumeva akcije dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije. U toku protekle godine Pivara je podrzala i izdavanje prvog „Vodica za odgovorno pijenje alkohola“, Instituta za mentalno zdravlje Republike Srbije.

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin