, Asimetrija za dinamiku ambijenata doma, Gradski Magazin

Asimetrija za dinamiku ambijenata doma

, Asimetrija za dinamiku ambijenata doma, Gradski MagazinPraćenje trendova važno je u dizajnu enterijera, ali potrebno je znati i razumeti osnove dizajna. Ključna komponenta dizajna u domu i vrsta ravnoteže koja se često koristi u uređenju enterijera je asimetrija. Ona se dobija ponavljanjem sličnih oblika, linija i boja, ali nema tačnog dupliranja ili ogledanja po zamišljenoj osi. Umesto uniformisanog izgleda reda koji donosi simetrija, asimetrija pruža ambijentu dinamičniji i neformalniji izgled.

Asimetrijom ćete u ambijentu postići opušteniju atmosferu, jer različiti elementi zajedno rade na stvaranju ravnoteže. Za ambijent spavaće sobe možete odabrati francuski ležaj LOZANA, sa tapaciranim ramom i uzglavljem, uz koji se uklapa klub sto BJ-9395 modernog dizajna čija metalna konstrukcija čini protivtežu mekom tapaciru. Ravnotežu možete postići postavljanjem stolice ili fotelje sa jedne strane, poput fotelje NEW YORK, koja će svakako osvežiti ambijent. Zidna dekoracija takođe može da utiče na asimetriju dizajna, pa je predlog da iznad kreveta postavite okrugla ogledala različitih dimenzija.

Asimetrični elementi su dobar način da njima skrenete pažnju na karakteristike dizajna, a ravnotežu u prostoru možete postići i različitim visinama predmeta. Asimetrični dizajn se često favorizuje u prostorijama kao što su porodične sobe i prostor za ručavanje.

Uvek imajte fokusnu tačku ako je asimetrija na nekom velikom predmetu, poput kamina, vitrine ili kauča, i izgradite ostatak svog dizajna oko njega. Vitrina ENZO 2K VS1 125 može biti odlična fokusna tačka, na koju ćete postaviti i dekorativne predmete, radi postizanja asimetrije. Komadi koji bi u ambijentu bili odličan dodatak zbog svoje manje visine su TV polica ENZO TV 150 iz istoimene kolekcije, kao i fotelja BARSELONA. Dodavanjem i malo više podne lampe, dobili smo asimetričnu kompoziciju sličnih visina.

Ponekad je za postizanje asimetrije dovoljno čak i nagnuti stolicu pod uglom. Možete ležerno postaviti predmete po prostoriji, ali tako da bude izbalansirano, ne i preterano.

Raspoređivanje predmeta u neparnim brojevima je odličan način za korišćenje asimetričnog dizajna, ključno je samo da uključite nekoliko zajedničkih niti kako biste pomogli da se sve poveže. Ponavljajući elementi sa sličnim bojama, linijama i oblicima su pravi način.

, Asimetrija za dinamiku ambijenata doma, Gradski MagazinLep trpezarijski ambijent čini trpezarijski sto MAX S kao akcentni komad, a stolice koje možete kombinovati uz njega su trpezarijske stolice G603 u roze štofu sa drvenim nogarima, ili trpezarijska stolica PS-802 koja je istovremeno i funkcionalna i udobna. Kako bi sto dobio asimetričnu notu, stolice postavite sa 3 strane umesto na 4 strane.

Izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernog ambijenta su vitrina MOLISE 2K VS2, u kombinaciji artisan hrasta i belog bojenog stakla, i zidna polica VKS-80043 i zidna polica VKS-80049, a mogu poslužiti i za odlaganje brojnih sitnica i dekoracije. Umesto postavljanja zidnih polica sa obe strane vitrine, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da one budu sa jedne strane, a dodatnu asimetriju možete dobiti njihovom  dijagonalnom postavkom.

Previše simetrije u uređenju enterijera ponekada može biti bezlično, pa je zbog toga dobro uzeti u obzir asimetriju kao vodeći princip u dizajniranju doma. Na taj način ćete postići ravnotežu u domu i zasigurno ga učiniti estetski privlačnijim, ali i opuštenijim i ugodnijim za maksimalno uživanje.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin