, Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju, Gradski Magazin

Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju

Tema GBF-a, koji se održava u Bangaloru – „Silikonskoj dolini Indije“, biće mogućnosti za ulaganje u saveznoj državi Karnataki i pozicioniranju Indije kao investicione destinacije

Asocijacija svetskih trgovinskih centara® (WTCA®) – međunarodna trgovinska organizacija koja povezuje preko 300 lokacija Svetskih trgovinskih centara® (WTC®) u blizu 100 zemalja – i Svetski trgovinski centar Bangalor biće domaćini 54. godišnjeg WTCA Globalnog poslovnog foruma (GBF) u Bangaloru u Indiji od 3. do 6. marta.

, Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju, Gradski Magazin
DANICA-MILOVANOVIC-PHOTOGRAPHER-APRIL-RENAE

WTCA po prvi put predstavlja svoj ribrendirani Globalni poslovni forum (nekadašnju „Generalnu skupštinu“) u Indiji, a posebna pažnja će biti posvećena B2B aspektu ovog skupa. Ribrendiranje dodatno ističe osnovnu WTCA misiju „povezivanje kompanija na svetskom nivou“, time što napore usmerava ka jačanju prisustva članica u međunarodnoj trgovini i njihovom integrisanju u različite globalne lance nabavke.

Centralni godišnji skup ove asocijacije će okupiti WTCA članice i njihove globalne mreže koje čine lideri u poslovnom, vladinom, akademskom i medijskom sektoru i vodeće međunarodne organizacije – što odražava raznovrsni globalni uticaj WTCA. Preko 80 WTCA članica iz 30 zemalja/teritorija je već potvrdilo učešće. Među njima su predstavnici iz Alžira, Jermenije, Australije, Brazila, Kanade, kopnene Kine, Kipra, Egipta, Francuske, Nemačke, Gane, Gvajane, Iraka, Irske, Jordana, Libana, Libije, Malezije, Meksika, Holandije, Nigerije, Palestine, Paname, Filipina, Portugalije, Rumunije, Saudijske Arabije, Španije, Sirije, Tajvana, Tunisa, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Država, Vijetnama i Jemena, kao i nekoliko WTCA članica koje dovode delegacije da učestvuju u B2B povezivanju na skupu.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Jačanje napretka putem inovacija i saradnje“, a sam događaj obuhvata obraćanja učesnika i panel diskusije, među kojima je i specijalno obraćanje glavnog ministra Karnatake Sidaramaje i govor dobrodošlice zamenika glavnog ministra Karnatake D.K. Šivakumara u ponedeljak, 4. marta. Generalni direktor Delloita za južnu Aziju Romal Šeti će predstaviti temu ovogodišnjeg foruma i izveštaj o rezultatima istraživanja Deloittea pod nazivom „Indija kao investiciona destinacija“. Među ostalim istaknutim govornicima su M.R. Džaišankar, izvršni predsednik kompanije Brigade Enterprises Limited, koji će se učesnicima obratiti u uvodnom govoru zajedno sa Džonom E. Druom, predsedavajućim Upravnom odboru WTCA. Moderatori i panelisti na temu AI i tehnoloških startapova, izvoza, agrotehnologije i nekretnina su: Nirupa Šankar, jedan od generalnih direktora kompanija Brigade Enterprises Limited i Brigade REAP, Remi Svab, potpredsednik UO WTCA (WTC Panama); Uma Redi, potpredsednica Saveza privrednih komora Karnatake, Prašant Gokle, predsednik kompanije Bühler Group India Private Limited, Pavitra Šankar, generalna direktorka kompanije; Nareš V. Narašiman, partner i glavni arhitekta firme Venkataramanan and Associates (VA); dr R. Šrinivaš, stručnjak za pametne gradove, i dr . Tuan An, direktor za IT i iskustvo kompanije Becamex (WTC Bin Duong Nju Siti).

„Ovogodišnji GBF će ne samo predstaviti Indiju, a naročito Karnataku, kao svetsku investicionu destinaciju u usponu, već i ojačati odnose između industrijskih lidera“, izjavio je  Vinet Verma, generalni direktor Svetskog trgovinskog centra Bangalor, Čenaj i Koči i novoimenovani član Upravnog odbora WTCA. „Ovo je izuzetna prilika za razgovor sa vodećim inovatorima i ulaganje u sve jaču ekonomiju Indije – potpomognutu našom dinamičnom i kvalifikovanom radnom snagom.“

Forum će pokazati snagu globalne WTCA mreže, podstaći poslovne odnose i ukazati na mogućnosti za ulaganje u Karnataki u 12 različitih industrijskih sektora: poljoprivredi i preradi hrane, auto-industriji, avijaciji i astronautici, biotehnologijama, obrazovanju, teškim mašinama, IT-ju, ITeS-u i elektronici, proizvodnji, nekretninama i građevinarstvu, tehnološkim startap-ovima, tekstilu i odeći i putovanjima i turizmu. U partnerstvu sa Privrednom komorom Bangalora (BCIC), ovaj skup će omogućiti B2B povezivanje na licu mesta, umrežavajući učesnike iz čitavog sveta sa poslovnim mogućnostima u državi Bangalor. Ceo GBF program je dostupan ovde.

Indija važi za petu najveću svetsku privredu po nominalnom BDP-u i treću najveću po paritetu kupovne moći. Bangalor, kog često nazivaju „Silikonskom dolinom Indije“, poznat je kao centar najsavremenijeg napretka i inovacija. Strateška lokacija GBF-a u Bangaloru će WTCA članicama i prisutnim delegatima pružiti priliku da se upoznaju sa dinamičnim i brzorastućim poslovnim okruženjem ovog regiona.

„Indija doživljava nagli ekonomski rast, praćen sve većom potrebom za komercijalnom infrastrukturom i globalnom poslovnom povezanošću. Zato je naša mreža u prethodnoj deceniji ostvarila ogroman rast u ovoj zemlji. Sa 40 članica koje predstavljaju najveće gradove u Indiji i doprinose održivom razvoju Indije, mi danas u ovoj zemlji imamo drugo po veličini članstvo po zemljama“, izjavio je Džon E. Dru, predsedavajući Upravnom odboru WTCA. „Preduzetnički duh Bangalora ga čini idealnim za podsticanje sinergije i iznalaženje unosnih poslovnih mogućnosti u jednom od ekonomskih regiona sveta koji najviše obećavaju.“

Učesnici GBF-a svedoče o kontinuiranom rastu naše Asocijacije

Globalni WTCA tim za razvoj poslovanja, koji predvodi Robin van Puyenbroeck, izvršni direktor WTCA Business Development sa ponosom svake godine dočekuje najnovije članice iz celog sveta na Globalnom biznis forumu WTCA, najistaknutijem događaju u kalendaru naše organizacije.

Perspektivne i novopečene članice mogu da osete da imaju snažnog i pouzdanog globalnog partnera unutar WTCA, kroz evaluaciju ekonomskog i poslovnog potencijala regiona domaćina u atmosferi poverenja i saradnje.

Sa oduševljenjem bih poželela dobrodošlicu novim evropskim korisnicima naše licence na predstojećem GBF-u, kako bi svedočili o rastućoj snazi naše globalne zajednice i naše misije međunarodnog ekosistema globalnih veza u sve promenljivijoj ekonomskoj paradigmi, izjavila je Danica Milovanović, lider poslovnog razvoja WTCA za Evropu.

Za više informacija o 2024 WTCA Globalnom poslovnom forumu posetite https://wtca.swoogo.com/2024gbf/4132448. Skup možete pratiti i putem društvenih mreža preko #WTCAEvents. 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala, Gradski Magazin

Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin