Najnovije Vesti
film, Ašok Murti predstavlja film Iv Sen Loran u Kinoteci, Gradski Magazin

Ašok Murti predstavlja film Iv Sen Loran u Kinoteci

U junu ove godine navršilo se deset godina od smrti francuskog modnog genija, Iva Sen Lorana. Povodom te godišnjice u subotu, 15. septembra u 18 časova u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 biće prikazan francuski film “Yves Saint Laurent” u režiji Žalila Lespera.

Film je premijerno prikazan 2014. godine na Berlinskom filmskom festivalu, a srpsku premijeru imao je iste godine na Merlinka festivalu u Beogradu. Glavni glumac Pjer Nine osvojio je nagradu Cezar za ulogu u ovom filmu, kao i Kristalnu nagradu koju dodeljuju francuski novinari.

Posetiocima Jugoslovenske kinoteke film će predstaviti stilista, modni kreator i predavač, Ašok Murti.

Film počinje da prati mladog Sen Lorana koji u januaru 1958. godine prima poziv da nadgleda legendarnu parisku modnu kuću koju je osnovao nedavno preminuli Kristijan Dior. Sve oči bile su uprte u ovog mladog asistenta kada je predstavio svoju prvu kolekciju za “Dior” i odmah se uzdigao do elitne klase visoke mode. Tokom ove revolucionarne revije koja je svima oduzela dah, imao je susret sa sudbinom kada je upoznao Pjera Beržea, mecenu umetnika, buduću ljubav njegovog života i dugogodišnjeg poslovnog partnera. Tri godine kasnije njih dvojica su osnovali kompaniju “Yves Saint Laurent”, koja je naglo postala jedna od najvećih modnih sila na svetu. Film je ujedno i zanosna priča o stvaranju ikone i svedok snage postojane ljubavi.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia/Noizz

O Gradski Magazin

Proveri takođe

U humanitarnoj akciji Crvenog krsta Beograd prikupljeno više od 4 000 kilograma namirnica, Gradski Magazin

U humanitarnoj akciji Crvenog krsta Beograd prikupljeno više od 4 000 kilograma namirnica

U okviru humanitarne akcije „Stalo nam je. Hvala što pomažete“ za samo dva dana, Beograđani …

Galerija Belgrade, Završni radovi na izgradnji objekta “Galerija Belgrade” u okviru projekta “Beograd na vodi” (FOTO), Gradski Magazin

Završni radovi na izgradnji objekta “Galerija Belgrade” u okviru projekta “Beograd na vodi” (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije “Igl Hils” Muhamed Alabar obišli su završne radove …

Leave a Reply

Your email address will not be published.