ATELJE 212 U TIVTU, Gradski Magazin

ATELJE 212 U TIVTU

ATELJE 212 NA FESTIVALU PURGATORIJE 2015 U TIVTU!

Na jubilarnom 10. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, Pozorište Atelje 212 izvešće u takmičarskoj selekciji svoju predstavu KAZIMIR I KAROLINA Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić, u sredu 26. avgusta na Letnjoj pozornici u Tivtu.

Predstava KAZIMIR I KAROLINA je već učestvovala u zvaničnim selekcijama najprestižnijih pozorišnih festivala u regionu – osvojila tri nagrade na Festivalu malih scena u Rijeci i proglašena najboljom predstavom ovogodišnjeg 60. Sterijinog pozorja sa čak sedam osvojenih nagrada!Kako je i sam direktor Sterijinog  pozorišta Miroslav Radonjić rekao da su pozorište i kultura od velike važnosti, jer sve što se dešavalo u pozorištu imalo je veliki  odjek u široj javnosti, a ne samo stručnoj.

U predstavi koja govori “o krizi, ljubavi i beznađu” igraju: Bojan Dimitrijević, Jelena Đokić, Katarina Žutić, Bojan Žirović, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nebojša Ilić, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Radomir Nikolić, Vladan Matović, Irena Popović, Vladimir Gurbaj i Danilo Tirnanić.

Autor scenografije je Darko Nedeljković, kostimografkinja je Maja Mirković, a kompozitorka Irena Popović.

KAZIMIR I KAROLINA Edena fon Horvata je jedna od najznačajnijih društveno kritičkih pučkih komada iz prve polovine dvadesetog veka za kojeg ne postoji ni jedan zakon osim istine, Pozadina ove poznate priče o slomljenim srcima je Oktoberfest 1930. godine u doba procveta Nemačkog nacizma. U toku jedne noći, kroz ljubavni rastanak Kazimira i Karoline, prelama se socijalno raslojavanje usled ekonomske krize, nadolazećeg fašizma i tek uspostavljenog kapitalizma. Njegova tema je inflacija duše u doba masovne nezaposlenosti. Karnevalska atmosfera vašara u oštroj je suprotnosti sa sumornom ljubavnom pričom između Kazimira i Karoline, koji uprkos svojoj ljubavi ne uspevaju da prevaziđu svoj ugroženi socijalni milje iako ljubav ipak traje.

Ove godine u zvaničnoj takmičarskoj selekciji Festivala “Purgatorije 2015” po izboru Tanje Mandić Rigonat je sedam predstava iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, koje se tivatskoj publici prikazuju od 25. juna do 10. septembra

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin