Bakin kolač, Gradski Magazin

Bakin kolač

Izvor: stvarukusa

Gastro vodič: Bakin kolač

Sastojci:

  • 80 g putera
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 4 jajeta
  • 200 g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 220 ml mleka

Priprema:

Penasto umutite puter i šećer, dodajte vanilin-šećer  žumanca, a zatim brašno i mleko. U testo umešajte i sneg od belanaca. Testo bi trebalo da bude gusto kao za palačinke. U zagrejan i podmazan pekač stavite 2-3 kašičice testa, spustite pklopac i pecite oko tri minuta.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Odaberite autentičan drvo dekor za enterijer u trendu, Gradski Magazin

Odaberite autentičan drvo dekor za enterijer u trendu

Drvo je svojom toplinom, teksturama i prirodnim šarmom pravi sinonim za eleganciju i luksuz u …

Mi preporučujemo, vi uživate

Ni ove nedelje ne smete propustiti fenomenalne priče i kadrove koje možete pronaći samo na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin