balkan art fashion event, “Balkan Art Fashion Event”  održan u Mixer House-u!, Gradski Magazin

“Balkan Art Fashion Event” održan u Mixer House-u!

Foto: Monika Pavlović

Modna manifestacija Balkan Art Fashion Event je i ovaj put oduševio sve prisutne svojim raznovrsnim i pre svega inovativnim programom. Kroz pet dana ove manifestije  prošle su najrazličitije kreacije mladih talentovanih umetnika iz sfere savremenog odevanja.Talentovani dizajneri iz Srbije i zemalja regiona su prikazali svoje vešto umeće baratanjem najrazličitijih stilova pa su se tako na pisti nalazili najneverovatniji spojevi visoke mode, avangarde, komercijale….

Sam cilj ovog događa je da predstavi javnosti ove mlade umetnike kao i da ih ohrabri u njihovom daljem stvaralštvu. Bafe je manifestacija koja pre svega tretira modu kao umetnost a ne industrijsku granu. Čast da otvori ovu svečanu smotru mode je imala Manuela Manojlović, bivši student Fakulteta primenjnih umetnosti, sa svojoj kolekcijom “Klara”. U njenim odevnim komadima možemo zapaziti  da je dosta vremena utrošeno na  specifičan ručni rad koji se odnosi na bojenu čipku, prišivanje perlica kao i ručno drapiranje materijala.U razgovoru sa mladom kreatorkom uočili smo da je i više nego zadovoljna ishodom ovog eventa kao i da su njene želje ispratili do samog kraja organizatori kao i šminkeri i frizeri koji su bili zaduženi za izgled svakog modela ponaosob.

Od 25-29. novembra svoje kolekcije su imali priliku takodje da prestave: Nemanja Devetak, Stevan Božanović, Olja Stojanović, Kruno Jendrijev, Lazar Ilić, Tijana Milunović kao i mnogi drugi. U razgovoru sa dizajnerom Nemanjom Devetak, saznali smo da je BAFE organizovan kompletno od strane studenata, od samih castinga, selekcije, fitinga do krajnje realizacije kao i da je ovo jedan od retkih dogadjaja pomoću kojeg bi mladi neafirmisani umetnici mogli da dopru do šire javnosti.Takodje ističe da vlada veoma pozitivna atmosfera u backstage-u pre samog početka eventa, nazdravi se sa po kojim pićem uz dobru muziku a sve u cilju opuštanja modela kao i samih kreatora.Nemanjina kolekcija „Feminist“ je privukla veliku pažnju posmatrača kvalitetnim materijalima, vešto iskrojenim komadima odeće i odličnim stajlingom. V BAFE je prošao sa do sada najboljim kritikama i nadamo se da će još dugi niz godina pružati priliku talentima da prezentuju svoj vredan rad.

 balkan art fashion event, “Balkan Art Fashion Event”  održan u Mixer House-u!, Gradski Magazin

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin