, Ball korporacija objavljuje odobravanje naučno zasnovanih ciljeva za smanjivanje emisije gasova koji imaju efekat staklene bašte, Gradski Magazin

Ball korporacija objavljuje odobravanje naučno zasnovanih ciljeva za smanjivanje emisije gasova koji imaju efekat staklene bašte

, Ball korporacija objavljuje odobravanje naučno zasnovanih ciljeva za smanjivanje emisije gasova koji imaju efekat staklene bašte, Gradski Magazin– Ball korporacija je danas saopštila da je inicijativa “Science Based Targets” (Naučno zasnovani ciljevi) odobrila ciljeve kompanije da do 2030. godine, smanji apsolutnu emisiju ugljenika u svojim operacijama za 55%, odnosno za 16% u okviru “lanca vrednosti”. Početne vrednosti su usvojene 2017. godine.

Ova prekretnica u poslovanju potvrđuje glavne napore Ball korporacije u okvirima industrije u kojoj posluje, kako bi se podržala ekonomija sa niskim učešćem ugljenika i ograničilo globalno zagrevanje na 1.5 stepena Celzijusa, a podržavajući ciljeve Pariskog sporazuma o globalnom zagrevanju. Ball korporacija je prva kompanija u industriji proizvodnje limenki sa odobrenim naučno zasnovanim ciljevima.

“Privatni sektor ima vitalnu ulogu u ubrzavanju ekonomije sa niskim učešćem ugljenika i kao vodeći svetski dobavljač aluminijumske ambalaže za osvežavajuća pića, posvećeni smo svom obavljanju posla za naše korisnike širom planete”, rekla je Ketlin Pitri, izvršna direktorka komercijalnog poslovanja i održivosti. “Ovi odobreni, naučno zasnovani ciljevi prikazuju našu posvećenost pomoći našim korisnicima u cilju postizanja održivosti i isporučivanju ambalaže sa niskim sadržajem ugljenika, koja omogućava održivu ekonomiju.”

U organizaciji neprofitne organizacije CDP, a podržan od strane Ujedinjenih nacija, Instituta za svetske resurse i Svetskog fonda za očuvanje prirode, Inicijativa Science Based sarađuje sa više od 800 globalnih kompanija koje su postavile jasno definisane ciljeve za smanjivanje emisije ugljenika, u skladu sa najnovijim naučnim saznanjima o klimi.

Odobreni, naučno zasnovani ciljevi sledeći su korak u klimatskoj strategiji Ball korporacije. Tokom prošle godine, Ball korporacija je potpisala sporazume o obnovljivim izvorima energije za rešavanje 100% energije koju koristi u Severnoj Americi i postala je prvi svetski proizvođač limenki koji je dobio najvažniji sertifikat za svoja 23 postrojenja i dokazala svoju poziciju na Dow Jones indeks berzi, sedmu godinu za redom. Ball korporacija će ove godine objaviti dodatne sporazume o obnovljivim izvorima u okviru Evropske unije i pokrenuti uporednu procenu životnog ciklusa proizvoda u SAD i Brazilu sa ciljem da pomogne industriji pića i njenom okretanju ka potpuno održivoj ekonomiji.

Za više informacija o naporima Ball korporacije u pogledu održivosti posetite www.ball.com/sustainability

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin