Bata Spasojević napravio šou na SFW-u, Gradski Magazin
Bata Spasojević na SFW-u

Bata Spasojević napravio šou na SFW-u

Veliki broj ljubitelja mode je četvrtog dana Nacionalne nedelje mode došao da pogleda revije održane u Master centru Novosadskog sajma. A kako i ne bi, kada je program za subotu bio jako atraktivan, predstavili su se Andrea Lazzari iz Italije, Marina Mićanović, MI-RO iz Grčke, Milena Radović, Danijela Božić i Bata Spasojević. Na revijama smo u publici primetili Maju Gojković, Boška Jakovljevića i Vesnu de Vinču.

Bata Spasojević je na Serbia Fashion Week-u uspeo da prevaziđe samog sebe kako odličnom modnom prezentacijom ,tako i atraktivnim scenskim nastupom. Manekeni su na scenu izašli sa fantomkama i oružjem koje su uperili ka publici, a sve je bilo propraćeno zvučnim efektima pucnjeva. Međutim, niko u prepunoj sali nije „zalegao“ na pod, već su svi uživali u scenskom spektaklu koji je Bata Spasojević priredio. U izradi kolekcije dizajner se odlučio za manufakturni rad. Inspiraciju je, kao i do sada, tražio u muzici koja za njega ima posebnu vrednost. Mogla se videti nesvakidašnja muška kolekcija u pretežno crnoj boji sa crvenim detaljima.

 

 

Danijela Božić teži ka visokoj modi, a na Serbia Fashion Week-u je uspela da, upravo takvu kolekciju približi domaćoj publici. Etno motivi su joj bili inspiracija, a odevni komadi su namenji snažnoj i samouverenoj ženi, koja u njima treba da se oseća kao kraljica. Marina Mićanović je napravila značajno drugačiju kolekciju time što je uvela jarke boje. I ovoga puta je ostala dosledna po pitanju krojeva i geometrije. Publika je imala priliku da vidi i reviju Milene Radović, a predstavio seitalijanski dizajner Andrea Lazzari i grčki kreator Mi-Ro.

 

Subota je na Serbia Fashion Week-u bila dan rezervisan sa proglašenje pobednika takmičenja mladih talenata dizajna (Fashion Talent Design Competition). Žiri je radio u sastavu: Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a i Nacionalne komore za modu Srbije, Eymeric Francois, renomirani francuski dizajner, Patric Laffray, direktor Esmod akademije iz Pariza i Philippe Angelotti, ekspert u oblasti komunikacija u modi. Na nivou Srbije za na najboljeg mladog dizajnera proglašena je Ivana Mišić, a na evropskom nivou prvo mesto osvojila je Patricia Blin.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Lisca., Lisca Cheek – Lakoća bez filtera, Gradski Magazin

Lisca Cheek – Lakoća bez filtera

Za one trenutke kad nam nedostaje topline sunca i opojnih mirisa cveća… Za one trenutke …

Lisca, Brzi Lisca vodič za izbor prave debljine čarapa, Gradski Magazin

Brzi Lisca vodič za izbor prave debljine čarapa

Svi znamo da su čarape sa gaćicama idealno rešenje da u hladnim danima ostaneš moderna, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin