ben aflek, Ben Aflek u borbi za Gotam, Gradski Magazin

Ben Aflek u borbi za Gotam

Kulturni vodič: Ben Aflek u borbi za Gotam 

Dopadalo se to nama ili ne, Ben Aflek je nasledio Kristijana Bejla u ulozi Brusa Vejna u novom Betmenu. Sudeći prema muskulaturi, Aflek je spreman na borbu za Gotam. Saznajte kako je kroz tri meseca od Bena mlohavog nastao mišićavi Ben Betmen.

 ben aflek, Ben Aflek u borbi za Gotam, Gradski Magazin

Kako je objasnio Aflekov instruktor, Ben je tri meseca vredno trenirao ne bi li spremio svoje telo za izazove u filmu “Betmen protiv Supermena.” Aflek je trenirao tri do četiri sata na dan, šest puta nedeljno. U pitanju je bila kombinacija vežbi snage i aerobnih pokreta. Kako bi dostigao željenu figuru, glumac je počinjao sa čučnjevima i mrtvim dizanjem. Zatim bi prešao na spravu za veslanje kako bi formirao mišićava leđa i “lepeze” koje se ocrtavaju ispod sive majce. Narednu fazu treninga činio je benč pres zahvaljujući čemu je Aflek dobio Betmenove grudi.

Uz navedeno kombinovao je kardio trening praćen strogom dijetom. Bez obzira na početak snimanja, Aflek je nastavio sa treninzima kako bi zadržao mišićni tonus, što nije bilo lako u kombinaciji sa vratolomijama koje je izvodio na setu.

Grupe mišića koje je vezao bile su: grudi i tricepsi ponedeljkom, leđa i biceps utorkom.  Sredom je trenirao ramena, noge četvrtkom, dok je petkom radio trening kojim je pogađao mišiće ruku. Pločice na stomaku dobio je za oko četiri meseca. Teško je zamisliti da ovako ubitačan program nije bio praćen unosom suplemenata, ali Aflekov trener ističe da on ne radi sa vežbačima koji koriste suplemente i steroide jer bi mu to ugrozilo reputaciju.

Aflek je umesto “hemije” svakodnevno unosio 5.000 kalorija uz najmanje 250 grama proteina na dan. Uz tjunirane mišiće i kostim Betmena, Aflek dokazuje da je spreman na borbu za Gotam. Da li će urušiti instituciju Betmena ili će uspeti da demantuje veliki broj kritičara nezadovoljnih što je baš on naslednik fenomenalnog Bejla u Betmenovom kostimu – saznaćemo sredinom godine kada se očekuje premijera filma.

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Gradski Magazin

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga

Proteklog vikenda, na Sajmu knjiga, održana je promocija autorskog dela Ivane Blečić „Sama među ljudima“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin