park za pse, BEOGRAD DOBIJA JOŠ DVA PARKA ZA PSE: Ekipe JKP “Zelenilo” će sređivati dodatni prostor za igru ljubimaca, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

BEOGRAD DOBIJA JOŠ DVA PARKA ZA PSE: Ekipe JKP “Zelenilo” će sređivati dodatni prostor za igru ljubimaca

Prestonica će u narednom periodu dobiti još dva parka za pse.

Ekipe JKP “Zelenilo-Beograd” trenutno izvode radove na izgradnji novih prostora za boravak i igru omiljenih ljubimaca u Bulevaru Milutina Milankovića u novobeogradskom Bloku 23 i u Bulevaru oslobođenja na Voždovcu.

Kako je broj vlasnika pasa u prestonici sve veći, i potražnja za ograđenim zonama za ove životinje raste. Prema podacima JKP “Zelenilo-Beograd” u prestonici trenutno ukupno postoji 21 park za slobodno puštanje pasa koji su obuhvaćeni programom redovnog održavanja ovog preduzeća.

– Parkovi za pse se nalaze širom Beograda: u parku “Tašmajdan”, u park šumi “Šumice”, parku “Bele vode”, parku “Lep izgled”, parku Milutina Milankovića, Zemunskom parku, Karađorđevom parku, Pančićevom parku, Čuburskom parku, u Bloku 22, u naselju Kopitareva gradina, naselju Cerak vinogradi, Skojevskom naselju i u mnogim drugim naseljima u gradu – navode u ovom preduzeću.

Na teritoriji najmnogoljudnije opštine – Novom Beogradu – nalaze se čak četiri parka za pse. Ove pet-zone smeštene su u Blokovima 21, 22, 28 i 30. Novobeograđani će uskoro dobiti i peti prostor za svoje krznene prijatelje, i to u Bulevaru Milutina Milankovića kod brojeva 44-46.

– Takođe, i na Voždovcu u Bulevaru oslobođenja u toku je izgradnja jednog ovakvog prostora – kažu u preduzeću.

– JKP “Zelenilo-Beograd” osluškuje potrebe sugrađana za uređenim prostorima na kojima će moći bezbedno da se druže sa svojim ljubimcima. Naše preduzeće je kao odgovor na inicijative sugrađana koje su upućivane direktno “Zelenilu” i preko opština, do sada izgradilo ukupno 21 pet-zonu u prestonici.

PRVA PET-ZONA NA TAŠMAJDANU

Kako su nedavno  rekli u JKP “Zelenilo-Beograd”, prvi park za pse izgrađen je tokom rekonstrukcije Tašmajdanskog parka 2011. godine. Ove pet zone sastoje se od dela površina na kojima su postavljene sprave za dresuru i igru pasa i od dela koje je slobodna travnata površina i služi za istrčavanje ljubimaca.

Izvor: Gradski Magazin/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Komoda – neizostavni element savremenog enterijera, Gradski Magazin

Komoda – neizostavni element savremenog enterijera

Komode  su praktično rešenje za skladištenje različitih predmeta, od odeće do posuđa, knjiga ili drugih …

, Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju, Gradski Magazin

Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju

Tema GBF-a, koji se održava u Bangaloru – „Silikonskoj dolini Indije“, biće mogućnosti za ulaganje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin