park za pse, BEOGRAD DOBIJA JOŠ DVA PARKA ZA PSE: Ekipe JKP “Zelenilo” će sređivati dodatni prostor za igru ljubimaca, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

BEOGRAD DOBIJA JOŠ DVA PARKA ZA PSE: Ekipe JKP “Zelenilo” će sređivati dodatni prostor za igru ljubimaca

Prestonica će u narednom periodu dobiti još dva parka za pse.

Ekipe JKP “Zelenilo-Beograd” trenutno izvode radove na izgradnji novih prostora za boravak i igru omiljenih ljubimaca u Bulevaru Milutina Milankovića u novobeogradskom Bloku 23 i u Bulevaru oslobođenja na Voždovcu.

Kako je broj vlasnika pasa u prestonici sve veći, i potražnja za ograđenim zonama za ove životinje raste. Prema podacima JKP “Zelenilo-Beograd” u prestonici trenutno ukupno postoji 21 park za slobodno puštanje pasa koji su obuhvaćeni programom redovnog održavanja ovog preduzeća.

– Parkovi za pse se nalaze širom Beograda: u parku “Tašmajdan”, u park šumi “Šumice”, parku “Bele vode”, parku “Lep izgled”, parku Milutina Milankovića, Zemunskom parku, Karađorđevom parku, Pančićevom parku, Čuburskom parku, u Bloku 22, u naselju Kopitareva gradina, naselju Cerak vinogradi, Skojevskom naselju i u mnogim drugim naseljima u gradu – navode u ovom preduzeću.

Na teritoriji najmnogoljudnije opštine – Novom Beogradu – nalaze se čak četiri parka za pse. Ove pet-zone smeštene su u Blokovima 21, 22, 28 i 30. Novobeograđani će uskoro dobiti i peti prostor za svoje krznene prijatelje, i to u Bulevaru Milutina Milankovića kod brojeva 44-46.

– Takođe, i na Voždovcu u Bulevaru oslobođenja u toku je izgradnja jednog ovakvog prostora – kažu u preduzeću.

– JKP “Zelenilo-Beograd” osluškuje potrebe sugrađana za uređenim prostorima na kojima će moći bezbedno da se druže sa svojim ljubimcima. Naše preduzeće je kao odgovor na inicijative sugrađana koje su upućivane direktno “Zelenilu” i preko opština, do sada izgradilo ukupno 21 pet-zonu u prestonici.

PRVA PET-ZONA NA TAŠMAJDANU

Kako su nedavno  rekli u JKP “Zelenilo-Beograd”, prvi park za pse izgrađen je tokom rekonstrukcije Tašmajdanskog parka 2011. godine. Ove pet zone sastoje se od dela površina na kojima su postavljene sprave za dresuru i igru pasa i od dela koje je slobodna travnata površina i služi za istrčavanje ljubimaca.

Izvor: Gradski Magazin/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

VIŠE OD 700 POSETILACA SAVLADALO “JELEN STAZU ODGOVORNE KONZUMACIJE”, Gradski Magazin

VIŠE OD 700 POSETILACA SAVLADALO “JELEN STAZU ODGOVORNE KONZUMACIJE”

Više od 700 posetilaca savladalo je “Jelen stazu odgovorne konzumacije” na upravo završenom JELEN LOVEFEST-u …

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan, Gradski Magazin

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan

Kompanija Nestlé obogatila je svoj portfolio novim Nestlé Corn Flakes pahuljicama, prelivenih ukusom jagode i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin