„Beogradska Letnja Škola 2015“, „Beogradska Letnja Škola 2015“, Gradski Magazin

„Beogradska Letnja Škola 2015“

„Beogradska Letnja Škola 2015“ održava se ove godine  u periodu od 06.07. do 01.08.2015.

Osnivač i organizator ovog dešavanja je Fondacija za međunarodnu komunikaciju uz podršku Turističke organizacije Beograda sa zajedničkim ciljem – da se promoviše srpski jezik, naša istorijska i kulturna baština. Belgrade Summer School se održava već osmi put u Beogradu i svake godine okuplja sve veći broj mladih iz zemlje, regiona, srpske dijaspore i celog sveta radi profesionalnog usavršavanja na jednom od deset svetskih jezika.I ove godine, kao i svih prethodnih, škola ima polaznike iz raznih zemalja (Japana, Italije, Holandije, Švajcarske, Rusije, Amerike, Nemačke, Španije…)

Program rada škole je podeljen na edukativni i društveno-turistički deo. Edukativni deo sprovodi škola „Concord Language School“ iz Beograda koja je licencirana od strane Londonske Privredne Komore (LCCI: London Chamber of Commerce and Industry).

Učesnici imaju mogućnost da usavrše jedan od 10 jezika (engleski, francuski, španski, italijanski, nemački, grčki, ruski, arapski, kineski i srpski) kroz intenzivni dvonedeljni program.

Društveno–turistički deo se sastoji od celodnevnih i poludnevnih ekskurzija na teritoriji Beograda i Srbije, sa organizovanim programom kroz koji će se učesnici upoznati sa kulturom i istorijom Beograda i naše zemlje. (Novi Sad, fruškogorski manastiri, Sremski Karlovci, Jagodina, Oplenac, Topola…)

Kako je jezik jedno od osnovnih sredstava komunikacije, Beogradska letnja škola pruža mogućnost da se kroz prevazilaženje jezičkih barijera, uz širenje tolerancije i međukulturne komunikacije ostvari povezivanje mladih iz celog sveta. U isto vreme, Beograd postaje nezaobilazni obrazovni i kulturno-turistički centar jugoistočne Evrope.


WEB BLOG

FB

O Gradski Magazin

Proveri takođe

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023.

Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“, nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin