festival igre, Beogradski festival igre od 23. marta do 9. aprila, Gradski Magazin

Beogradski festival igre od 23. marta do 9. aprila

Izvor: Tanjug

Ovogodišnji 12. Beogradski festival igre koji će biti održan od 23. marta do 9. aprila u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Pančevu, najaviće manifestacija “Dani igre” u Jugoslovenskoj kinoteci od 28. januara do 1. februara

Na festivalu poznatom po uglednim gostima i vrhunskoj svetskoj produkciji, ljubiteljima igre predstaviće se 13 kompanija iz 11 zemalja – Velike Britanije, Izraela, Švajcarske, Nemačke, SAD, Španije, Italije, Holandije, Norveške, Belgije i Francuske.
“Beogradski festival igre biće ponovo mesto susreta baletskih zvezda i mladih igrača, najpoznatijih koreografa i onih stvaralaca koje tek najavljuje svetska kritika. 12. BFI otvoriće velika dama italijanske i svetske igre Karla Frači, još uvek se očekuje zvanična potvrda ali verujemo da će ona doći prvi put u Beograd”, rekla je Tanjugu direktor BFI Aja Jung.

Ovogodišnji festival najaviće manifestacija “Dani igre” u Jugoslovenskoj kinoteci i izložba umetničkih fotografija prvaka Kanadskog nacionalnog baleta, laureata nagrade Vip poziva – Aleksandra Antonijevića u Galeriji Progres od 13. do 21. marta. Prema rečima osnivača i direktorke BFi Jung sa Jugoslovenskom kinotekom drugu godinu za redom kao uvod u BFI prikazuju najzanimljivija dokumentarna i filmska ostvarenja posvećena igri jer je sudbina svih velikih festivala da i tokom godine ne miruju, nego da organizuju više programa kako bi promovisali glavni festivalski program.

“To se dešava i u Lionu i u Berlinu i u Amsterdamu, festivali nemaju više tu privilegiju da se događaju samo 15 ili nedelju dana u godini, već moraju da razmišljaju o svojoj publici tokom čitave godine”, kazala je Jung.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!, Gradski Magazin

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!

Brojne organizacije sa platnog spiska Rokfeler fondacije, ne štede ni novac ni ljudstvo, a sve …

Zamisli leto i kreni u Aquaworld Resort Budapest, Gradski Magazin

Zamisli leto i kreni u Aquaworld Resort Budapest

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin