Najnovije Vesti
festival igre, Beogradski festival igre od 23. marta do 9. aprila, Gradski Magazin

Beogradski festival igre od 23. marta do 9. aprila

Izvor: Tanjug

Ovogodišnji 12. Beogradski festival igre koji će biti održan od 23. marta do 9. aprila u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Pančevu, najaviće manifestacija “Dani igre” u Jugoslovenskoj kinoteci od 28. januara do 1. februara

Na festivalu poznatom po uglednim gostima i vrhunskoj svetskoj produkciji, ljubiteljima igre predstaviće se 13 kompanija iz 11 zemalja – Velike Britanije, Izraela, Švajcarske, Nemačke, SAD, Španije, Italije, Holandije, Norveške, Belgije i Francuske.
“Beogradski festival igre biće ponovo mesto susreta baletskih zvezda i mladih igrača, najpoznatijih koreografa i onih stvaralaca koje tek najavljuje svetska kritika. 12. BFI otvoriće velika dama italijanske i svetske igre Karla Frači, još uvek se očekuje zvanična potvrda ali verujemo da će ona doći prvi put u Beograd”, rekla je Tanjugu direktor BFI Aja Jung.

Ovogodišnji festival najaviće manifestacija “Dani igre” u Jugoslovenskoj kinoteci i izložba umetničkih fotografija prvaka Kanadskog nacionalnog baleta, laureata nagrade Vip poziva – Aleksandra Antonijevića u Galeriji Progres od 13. do 21. marta. Prema rečima osnivača i direktorke BFi Jung sa Jugoslovenskom kinotekom drugu godinu za redom kao uvod u BFI prikazuju najzanimljivija dokumentarna i filmska ostvarenja posvećena igri jer je sudbina svih velikih festivala da i tokom godine ne miruju, nego da organizuju više programa kako bi promovisali glavni festivalski program.

“To se dešava i u Lionu i u Berlinu i u Amsterdamu, festivali nemaju više tu privilegiju da se događaju samo 15 ili nedelju dana u godini, već moraju da razmišljaju o svojoj publici tokom čitave godine”, kazala je Jung.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Žene, Ovih 6 ženskih “mana” muškarci obožavaju: Verovali ili ne!, Gradski Magazin

Ovih 6 ženskih “mana” muškarci obožavaju: Verovali ili ne!

Ni malo lenjosti nije uvek loše – muškarci na ovu osobinu gledaju drugačije Pokušaj da …

Ako hoćete da se rešite anksioznosti zbog koronavirusa: Pridržavajte se pravila od 45 minuta!, Gradski Magazin

Ako hoćete da se rešite anksioznosti zbog koronavirusa: Pridržavajte se pravila od 45 minuta!

Ništa ne truje život kao stajanje u jednom mestu Karantin, korona virus, socijalna izolacija – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.