beogradski, Beogradski maraton na sajmu turizma, Gradski Magazin

Beogradski maraton na sajmu turizma

Beogradski maraton predstavljen kao vrhunski turistički projekat

Na 37. Beogradskom sajmu turizma, na štandu Turističke organizacije Beograda, predstavljen je Beogradski maraton kao turistički projekat, a prezentaciju je izvršio Dejan Nikolić, direktor preduzeća Beogradski maraton. Dejan Nikolić je istakao da je na 27. Beogradskom maraotnu 2014. bilo prisutno oko 1000 učesnika i gostiju iz 52 zemlje sveta sa svih kontinenata koji su sami sebi platili putne troškove i boravak u Beogradu, a da se na ovogodišnjem 28. SuisseGas Beogradskom maratonu očekuje značajno veći broj stranaca – odnosno turista iz celog sveta.

Tom prilikom Dejan Nikolić je izneo podatke vezane za ekonomski uticaj, odnosno o ostvarenom turističkom prometu na maratonima u okruženju i širom sveta, potom podatke o demografskoj slici prosečnog maratonca i potrošnji koju on ostvari tokom svog boravka na nekoj destinaciji.

Nikolić je izrazio očekivanje da će Beogradski maraton zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda i Turističkom organizacijom Srbije uskoro definisati i strateški projekat predstavljanja Beogradskog maratona u svetu u cilju dalje promocije Beograda i Srbije i obezbeđivanja dolaska što većeg broja stranih učesnika. Pogotovu što se Beogradski maraton kao događaj u velikoj meri već uklapa u Strategiju razvoja turizma u Beogradu i Republici Srbiji. On je dodao da je Beogradski maraton, ceneći specifičnosti turističke ponude Beograda i Srbije i specifičnosti Beogradskog maratona kao definisanog događaja (event) koji se održava tokom vikenda, što je karakteristično za gradski odmor (city break) – pripremio posebne aranžmane za domaće i strane turiste. Dejan Nikolić je napomenuo da je u periodu od skoro 30 godina koliko se Beogradski maraton održava, pozitivna PR i komercijalna vrednost objava o Beogradu i Srbiji povodom Beogradskog maratona dostigla gotovo 100 miliona EUR.

Direktor Beogradskog maratona je naglasio da Beogradski maraton ima prednost u odnosu na druge sportske događaje, odnosno šampionate, jer se održava u redovnom godišnjem ciklusu i da širom sveta postoje desetine miliona ljudi koji se bave trčanjem i koji u odnosu na tu svoju aktivnost planiraju i svoja turistička putovanja i odmore. Kao izuzetno značajna emisiona tržišta kada je ova aktivnost u pitanju, Nikolić je pomenuo Japan, SAD, Kinu, Koreju, skandinavske zemlje i celu Evropu. Nikolić je na kraju zaključio da na osnovu svetskih kretanja kada je trkački pokret u pitanju i na osnovu pokazatelja koje Beogradski maraton u poslednje vreme ostvaruje, može da se očekuje dalji razvoj Beogradskog maratona u turističkom segmentu, kao i da će u najkraćem roku Beogradski maraton iskazati sve svoje potencijale kao najznačajniji godišnji turistički događaj u Beogradu i Srbiji.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Irena Vujović, Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Suvom Rudištu na Kopaoniku, Gradski Magazin

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Suvom Rudištu na Kopaoniku

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, prisustvovala je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na …

Irena Vujović, Ministarka Vujović posetila fabriku za reciklažu otpadnih guma „Eko risajkling“, Gradski Magazin

Ministarka Vujović posetila fabriku za reciklažu otpadnih guma „Eko risajkling“

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas proizvodne pogone fabrike za reciklažu otpadnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin