beogradski, Beogradski maraton na sajmu turizma, Gradski Magazin

Beogradski maraton na sajmu turizma

Beogradski maraton predstavljen kao vrhunski turistički projekat

Na 37. Beogradskom sajmu turizma, na štandu Turističke organizacije Beograda, predstavljen je Beogradski maraton kao turistički projekat, a prezentaciju je izvršio Dejan Nikolić, direktor preduzeća Beogradski maraton. Dejan Nikolić je istakao da je na 27. Beogradskom maraotnu 2014. bilo prisutno oko 1000 učesnika i gostiju iz 52 zemlje sveta sa svih kontinenata koji su sami sebi platili putne troškove i boravak u Beogradu, a da se na ovogodišnjem 28. SuisseGas Beogradskom maratonu očekuje značajno veći broj stranaca – odnosno turista iz celog sveta.

Tom prilikom Dejan Nikolić je izneo podatke vezane za ekonomski uticaj, odnosno o ostvarenom turističkom prometu na maratonima u okruženju i širom sveta, potom podatke o demografskoj slici prosečnog maratonca i potrošnji koju on ostvari tokom svog boravka na nekoj destinaciji.

Nikolić je izrazio očekivanje da će Beogradski maraton zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda i Turističkom organizacijom Srbije uskoro definisati i strateški projekat predstavljanja Beogradskog maratona u svetu u cilju dalje promocije Beograda i Srbije i obezbeđivanja dolaska što većeg broja stranih učesnika. Pogotovu što se Beogradski maraton kao događaj u velikoj meri već uklapa u Strategiju razvoja turizma u Beogradu i Republici Srbiji. On je dodao da je Beogradski maraton, ceneći specifičnosti turističke ponude Beograda i Srbije i specifičnosti Beogradskog maratona kao definisanog događaja (event) koji se održava tokom vikenda, što je karakteristično za gradski odmor (city break) – pripremio posebne aranžmane za domaće i strane turiste. Dejan Nikolić je napomenuo da je u periodu od skoro 30 godina koliko se Beogradski maraton održava, pozitivna PR i komercijalna vrednost objava o Beogradu i Srbiji povodom Beogradskog maratona dostigla gotovo 100 miliona EUR.

Direktor Beogradskog maratona je naglasio da Beogradski maraton ima prednost u odnosu na druge sportske događaje, odnosno šampionate, jer se održava u redovnom godišnjem ciklusu i da širom sveta postoje desetine miliona ljudi koji se bave trčanjem i koji u odnosu na tu svoju aktivnost planiraju i svoja turistička putovanja i odmore. Kao izuzetno značajna emisiona tržišta kada je ova aktivnost u pitanju, Nikolić je pomenuo Japan, SAD, Kinu, Koreju, skandinavske zemlje i celu Evropu. Nikolić je na kraju zaključio da na osnovu svetskih kretanja kada je trkački pokret u pitanju i na osnovu pokazatelja koje Beogradski maraton u poslednje vreme ostvaruje, može da se očekuje dalji razvoj Beogradskog maratona u turističkom segmentu, kao i da će u najkraćem roku Beogradski maraton iskazati sve svoje potencijale kao najznačajniji godišnji turistički događaj u Beogradu i Srbiji.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru, Gradski Magazin

Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru

Ukoliko želite istaknuti detalj u vašem enterijeru, razmislite o komodi. Pored izraženog stila, komoda je …

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin