Najnovije Vesti
na kalemegdanu, Besplatan koncert Femija Kutija na Kalemegdanu, Gradski Magazin

Besplatan koncert Femija Kutija na Kalemegdanu

Femi Kuti, nigerijski muzičar, princ “afrobita”, i dostojni naslednik svog oca, Fela Kutija, ponovo će nastupiti u Beogradu, 13. septembra pod otvorenim nebom, ovaj put u pratnji benda “Positive Force” i Makedonske filharmonije. I to uz besplatan ulaz.

Više od 70 muzičara učestvovaće u ovom koncertnom spektaklu koji će se održati na Kalemegdanu (Donji grad), a na repertoaru će biti Femijevi najveći hitovi sa svih deset do sada objavljenih albuma, od kojih su 4 bila nominovana za Grammy nagrade.

Aranžmane za simfonijski orkestar napisao je Džijan Emin koji će ujedno biti i dirigent na ovom koncertu. Ovaj grandiozni projekat premijerno je izveden u Skoplju u junu ove godine, i okupio je oko 15.000 ljudi.

– Ovo je prvi put u čitavoj mojoj karijeri da radim sa simfonijskim orkestrom. Oduvek sam sanjao o tome i ovo je vrhunac moje karijere. Pripreme ovog projekta smo počeli pre dve godine i ovo je zaista ogroman projekat. Muzika je univerzalni jezik i saradnja sa Džijanom je tekla lagano – rekao je Femi Kuti.

Kao predgrupa će nastupiti beogradski sastav Igor Vince & His Drum, Brass And Keys (Srb, Cub, Bra). Inače, Igor nastupa i sa femijem Kutijem, kao prvi muzičar u bendu u istoriji familje Kuti koji nije afričkog porekla.

Foto: Print screen

Izvor: PRessSerbia/Noizz

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara, Gradski Magazin

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara

Oduševio je velikodušnošću vlasnika i osoblje džez kluba i restorana u Klivlendu. Veče pre zatvaranja …

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.