Najnovije Vesti
Istorijski muzej, Besplatan ulaz u Istorijski muzej Srbije povodom Dana državnosti i rođendana, Gradski Magazin

Besplatan ulaz u Istorijski muzej Srbije povodom Dana državnosti i rođendana

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će Istorijski muzej Srbije i ove godine uzeti učešće u proslavi Dana državnosti i omogućiti individualnim posetiocima besplatan ulaz na aktuelne izložbe u petak i subotu (15. i 16. februara), kao i u sredu 20. februara, povodom obeležavanja 56–godišnjice osnivanja Muzeja, saopšteno je juče iz ove ustanove kulture.

Jedna od pomenutih izložbi “Spašavanje Srbije: američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915.” otvorena je u ponedeljak 11. februara u izložbenom prostoru muzeja na Trgu Nikole Pašića.

Po rečima autora dr Milovana Pisarija izložba predstavlja deo istoimenog istraživačkog projekta, koji za cilj ima upoznavanje javnosti sa važnim događajem koji je promenio istorijski tok u Srbiji i svetu u periodu Prvog svetskog rata.

Domaća javnost je u prilici da vidi arhivska dokumenta, fotografije, novinske članke i prateće tekstove koji svedoče o epidemiji tifusa i dolasku stranih medicinskih misija u Srbiju, sa posebnim osvrtom na američku misiju. Izložbu prati istoimeni katalog.

Izložba je otvorena do 28. februara. Izložba je do sada gostovala u Šapcu, Boru, Novom Sadu i Užicu. Projekat je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.

U nedelju 17. februara Muzej neće raditi.

Foto: Wikipedia

Izvor: PRessSerbia/Blic

O Gradski Magazin

Proveri takođe

EU proširenje  – Quo Vadis (kuda idete)?, Gradski Magazin

EU proširenje – Quo Vadis (kuda idete)?

Koji su trenutni izazovi sa kojima se suočava Zapadni Balkan i kakvo je stanje sa …

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

Leave a Reply

Your email address will not be published.