škola, Besplatna škola omladinskog preduzetništva u DOB-u, Gradski Magazin

Besplatna škola omladinskog preduzetništva u DOB-u

Besplatna škola omladinskog preduzetništva uskoro u DOB-u

Početkom proleća predviđen je početak prvih kurseva, radionica i obuka, koje za cilj imaju da na praktičan način pomognu svim mladim ljudima da svoje ideje realizuju u stvarnosti, započnu biznis i ostvare prve preduzetničke korake. Svoja poslovna iskustva i primere iz prakse sa njima će podeliti stručnjaci iz najrazličitijih oblasti – informacionih tehnologija, privrede, kulture, umetnosti, turizma i drugih; uspešni direktori, direktori marketinga, stručnjaci za odnose s javnošću. Škola omladinskog preduzetništva baviće se jednako iskustvima uspešnih samostalnih pokretača biznisa, malih i srednjih preduzeća i velikih kompanija.

Ovaj novi projekat Doma omladine Beograda, na čijoj pripremi se radi već nekoliko meseci, je logičan sled uspešnih aktivnosti na polju obrazovanja mladih ljudi. Kako kroz brojne besplatne radionice, kurseve i predavanja koji su učenicima i studentima na raspolaganju tokom godine, kao i delatnost nedavno otvorenog, savremeno opremljenog IT kutka, te redovne programe iz oblasti kulture i umetnosti.

Dom omladine Beograda pokretanjem besplatne Škole omladinskog preduzetništva želi da podstakne mlade ljude da svoju kreativnost i ideje usmere na pravi način, te da nauče kako da pokrenu sopstveni posao i uspešno ga vode. To neće biti škola u bukvalnom shvatanju tog pojma, već forum ili akademija koja će nekoliko puta mesečno u Domu omladine Beograda organizovati razgovore, prezentacije, radionice, predavanja, ali pre svega susrete poslovnih ljudi različitog profila, iz različitih firmi i zemalja, sa mladima Beograda i Srbije, sa kojima će podeliti neka svoj iskustva i znanja.

„Verujemo da ćemo svi zajedno osetiti boljitak radom sa mladima, budućim poslovnim ljudima koji će povećavati BDP Srbije i stručnjacima koji će biti naši poslovni barjaktari u svetu. Ne sme da se dogodi više da čitamo u novinama kako je neki investitor želeo da pokrene višemilionski posao u Srbiji, a nije mogao da nađe dovoljan broj naših stručnjaka da ih zaposli.“, zaključuje Marko Stojanović.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!, Gradski Magazin

Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

, Osećaj komfora u malim enterijerima, Gradski Magazin

Osećaj komfora u malim enterijerima

Uređenje malih prostorija može biti izazov, ali adekvatno planiranje je prilika za uživanje i buđenje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin