Najnovije Vesti
bez buke, BEZ BUKE: SLOBODNI TONOVI, INTRIGANTNE VIBRACIJE I JAKE MELODIJE U REX-U!, Gradski Magazin

BEZ BUKE: SLOBODNI TONOVI, INTRIGANTNE VIBRACIJE I JAKE MELODIJE U REX-U!

Kulturni centar Rex ponovo predstavlja koncertni koncept Bez buke! Nova sezona ovog programa biće otpočeta 21. januara nastupima sastava Dogs in Kavala i Ti.

Priliku da otvore koncert imaće tri mladića sa različitih geografskih širina i dužina, stopljenih u beogradsku svakodnevicu, koji od aprila 2016. komponuju i sviraju zajedno. Motive pronalaze u snovima i podsvesti, a inspirišu ih surf i psihodelija. Dogs in Kavala: su Siniša (bas gitara), Nikola (bubnjevi i vokal) i Srđan (gitara i vokal).

“Do sada smo uvek svirali muziku na struju. Priprema za tihi nastup u Rexu nam je pomogla da shvatimo koliko je nasa muzika glasna i lepa, ali počeli smo i da brinemo za zdravlje nasih usiju! Ovo ce biti divna prilika da odmorimo nase i vase usi i nakon toga uzivamo u akusticnoj psihodeliji Ilije Trajcevskog”,

poručio je Nikola Hajduković pred svirku u Rex-u.
Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, obojica rodom iz Makedonije. Upoznali su se u Beogradu 2012. kada osnivaju bend u kome Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok zajedno pevaju.

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa, jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

“Koncert u Rex-u će biti drugačiju u odnosu na naše uobičajene nastupe. U osnovi će biti akustika sa elementima eksperimenta i improvizacije. Mislim da će publici biti zabavno jer će na momente dobiti uvid u sam proces nastajanja pesama i ono što se dešava na našim probama. Radujemo se koncertu u Rex-u, prvom u 2017, posebno jer pre nas sviraju Dogs in Kavala, naš omiljeni novi bend na sceni”, rekao je Ilija Duni.

Ove zime i poleća na izazov da nastupe „bez buke”, na jedinstven i neponovljiv način odgovoriće i Stray Dogg, Ilija Ludvig, Ljubičice, Ah Ahilej, About Lorna, Went i mnogi drugi.
Bez buke radi na struju, ali na način koji forsira drugu vrstu elektriciteta od onog sa mreže, onog koji radi na intimni kontakt između svih prisutnih. Uz Bez buke može i da se razgovara, ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživa.
Dobrodošli u otvoren studio izvrnut naglavačke, u koji možete da uđete kada želite, a isto tako i da izađete na pivo, cigaretu ili dah svežeg dorćolskog vazduha!

Tokom 20 godina postojanja Kulturnog centra REX, REXov tim i hiljade saradnika i saradnica različitih profesionalnih opredeljenja realizovalo je programe i projekte koje je posetilo preko 400.000 ljudi. Naše samostalne, kao i saradničke projekte i njihovu produkciju su podržavale domaće i međunarodne inicijative i fondacije, lokalne, regionalne i međunarodne mreže.

Ove godine, projekte tima Kulturnog centra REX pomaže Fondacija za otvoreno društvo, kroz podršku Govornom programu. Fondacija Hajnrih Bel podržava aktivnosti inicijative KO GRADI GRAD, a Ministarstvo kulture projekte Pogled unazad i Staro sajmište – Rute.

O Tamara Stević

Proveri takođe

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

Leave a Reply

Your email address will not be published.