Big Bend, Big Bend RTS-a uz ritam Grega Hatčinsona, Gradski Magazin

Big Bend RTS-a uz ritam Grega Hatčinsona

Dom omladine Beograda biće domaćin sjajnog koncerta, na kom će svi koji vole džez imati priliku da, uz domaći Big Bend RTS-a, čuju jednog od najcenjenijih bubnjara današnjice – Gregorija Hatčinsona.

Ovaj koncert predstavlja početak intenzivne saradnje Doma omladine i našeg najvećeg džez orkestra, koja će nam pružiti priliku da, kroz redovne nastupe, upoznamo kako Big Bend, tako i gostujuće strane muzičare. Koncert je na programu 17. marta, u Velikoj sali Doma omladine, a karte za koncert je moguće nabaviti na blagajni DOB, kao i preko EVENTIM-a. Cena karte je 400 dinara.

U priložnom videu, možete se uveriti zašto Hatčinsona smatraju jednim od najboljih džez muzičara srednje generacije.

https://www.youtube.com/watch?v=tFkJRbpCsBM

 

Big Bend RTS je osnovan 1948. godine pod imenom Zabavni orkestar Radio Beograda u formaciji revijskog orkestra, da bi 1954. godine odvajanjem gudačkog ansambla započeo rad kao veliki džez orkestar. Dugi niz godina, orkestar su predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri: Mladen «Bobi» Guteša, Vojislav «Bubiša» Simić, Zvonimir Skerl, Milivoje «Mića» Marković, Duško Gojković i Stjepko Gut. Danas Big Bendom RTS diriguje Ivan Ilić. Tokom dosadašnjeg rada ovaj orkestar je imao priliku da sarađuje sa najboljim džez muzičarima širom sveta. Samo neki od njih su Klark Teri, Beni Golson, Džoni Grifin, Majnard Ferguson, Toni Skot, Džerom Ričardson. Saradnju su ostvarili i sa poznatim zvezdama iz šou biznisa poput Rej Čarlsa, Deni Keja, Fridom Lingstand (ABBA) i mnogih drugih.
Big Bend, Big Bend RTS-a uz ritam Grega Hatčinsona, Gradski Magazin
Big Bend RTS-a

Tokom rada orkestar je osvojio dosta izuzetnih nagrada, pohvalnih kritika i priznanja.

Gregori Hatčinson je jedan od najpoštovanijih i priznatijih bubnjara našeg vremena. „Džez magazin“ opisao ga je kao „najboljeg bubnjara svoje generacije“. Ono što ga čini specifičnim jesu savršen tempo i ekspresija koju iskazuje kroz ritmove. Iako je početke svog stila gradio na džezu, poznato je da svim muzičkim žanrovima pristupa sa neverovatnom tačnošću i kreativnošću i da na taj način ukrašava kompozicije svojim prirodnim osećajem i inovativnošću.

Big Bend, Big Bend RTS-a uz ritam Grega Hatčinsona, Gradski Magazin
Gregori Hatčinson

Sviranjem je počeo da se bavi sa samo tri godine, a ozbiljniju muzičku karijeru započeo je odmah nakon srednje škole. Nakon što je napustio Big Bend počinje da sarađuje sa Redom Rodnijem, Beti Karter i Rej Barunom i vrlo brzo postaje poznat kao mladi fenomen u džez zajednici. Jedan je od retkih koji je imao tu mogućnost da sarađuje sa nekolicinom čuvenih stvaralaca džeza. Između ostalog, sarađivao je i sa muzičarima kao što su Dajana Rivs, Beti Karter, Džon Skofild, Roj Hargruv, Dajana Krol i mnogim drugim priznatim imenima u muzičkom svetu.

FB STRANA

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin