Biković, Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”, Gradski Magazin

Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”

Srpska publika sinoć je imala priliku premijerno da pogleda film “Balkanska međa” u beogradskom Centru “Sava”.

“Balkanska međa” akciona je drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

Glavne uloge tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca koji su pre premijere prošetali “crvenim tepihom”. Pored Miloša Bikovića, u “Balkanskoj međi” publika je imala priliku da vidi i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ruskog glumca Antona Pampušnog… a specijalni gost u epizodnoj ulozi bio je Emir Kusturica.

Glumce je publika nakon filma pozdravila ovacijama, a Biković je uoči projekcije izjavio: “Ovo je film koji je važan za nas”, navodeći da će tim filmom, koji je dobar primer kooprudukcije, srpski glumci otvoriti sebi vrata u Rusiji.

Biković, Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”, Gradski Magazin

Njegova koleginica Milena Radulović rekla je novinarima da je veoma uzbuđena i da očekuje pozitivne reakcije srpske publike, a Aleksandar Radojičić da mu je drago što će se film prikazivati i u Rusiji, jer mlađe generacije ne znaju mnogo o tadašnjim događajima, kao i saradnji Srbije i Rusije.

Kako je dodao, veću tremu ipak, ima pred beogradskom publikom. Inače, film je 14. marta premijerno prikazan u Moskvi pred više od 2.000 gledalaca. Svečanoj premijeri u Beogradu prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

Zahvaljujući producentskoj kući “Arhangel studios”, na čijem se čelu nalaze glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na lokacijama u Srbiji.

Reditelj Volgin kazao je novinarima pre premijernog prikazivanja da ga je inspirisala priča na 600 strana o događajima na prištinskom aerodromu Slatina 1999. godine.

“Zajedno s producentima sam ponovo pročitao tu priču. Bez analize celog događaja u kojoj su mi mnogo pomogli Miloš Biković i Miodrag Radonjić, nikada ne bismo uspeli da snimimo ovaj film”, kazao je juče novinarima Volgin.

Foto: Tanjug

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin