, Birajte žutu boju za dobru energiju u domu, Gradski Magazin

Birajte žutu boju za dobru energiju u domu

Žuta boja stvara osećaj topline i prijatnosti, pa je veoma popularna u uređenju enterijera, a na vama je da odaberete da li želite da je unesete u dom kroz detalje ili biste joj posvetili više prostora, kroz boju zida ili, na primer, akcentni komad nameštaja.

Savet je da odaberete nijansu žute koja odgovara vašem karakteru i koja će vam biti prijatna za oko. Za neke su to toplije i mekše nijanse, dok će se neki opredeliti za pune boje sa primesama zlatnih ili „senf“ tonova.

, Birajte žutu boju za dobru energiju u domu, Gradski MagazinUkoliko niste spremni da okrečite veliku površinu zida u žuto, možete se opredeliti za neki manji kutak koji će osvežiti ambijent. Komoda ETNA 3K3F u dekoru sivog hrasta veoma je praktičan izbor za ambijent, a savršeno bi se uklopilo da manji zid iza nje okrečite u zemljano zlatno žutu nijansu. Na zid možete da okačite sliku DRVO koja će uneti dašak prirode.

Ukoliko se odlučite za jarko žutu boju, ne preporučuje se da ona bude izbor za uređenje cele sobe. Ambijenti sa tamnijom bojom zidova mogu biti ulepšane i osvetljene sa jarko žutom akcent bojom, koja može biti u vidu stolice ili fotelje, poput stolice na ljuljanje YOKA. Jarko žutu možete uvesti i kroz žuto-zlatni dekor sobe, a jarke boje zidova i šare tapeta su odlične za ukrašavanje jarkim žutim detaljima.

Na zid kao dekoraciju možete okačiti i zidne police VKS-80052 i VKS-80026 u metalnoj konstrukciji, na koje možete poređati sitnice i dekoraciju.

Žuta boja može biti zastupljena i u vašoj spavaćoj sobi. Uz zemljane boje zidova možete birati komade nameštaja u sivoj boji. Glavni komad u spavaćoj sobi može biti francuski ležaj LOZANA u sivom štofu, uz koji se sjajno uklapaju siva komoda DUERO 5F i garderober SIERRA 180 OG u istoj boji, koji ima i ogledalo.

, Birajte žutu boju za dobru energiju u domu, Gradski MagazinDizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da u ovakvom ambijentu dodate prekrivač u zlatno žutoj boji, poput prekrivača DIAMOND, uz još par dekorativnih jastučića u istoj ili sličnoj nijansi i vaša soba će potpuno zasijati.

Žuta boja je najpozitivnija od svih boja, predstavlja boju dobrodošlice, a odlična je i za predsoblja i hodnike, kao i za trpezarije. U zavisnosti od izabrane nijanse žute, zavisiće i energija u domu. Intenzivna, čisto žuta, popravlja raspoloženje, prigušena žuta deluje umirujuće,  neutralna zlatno žuta donosi toplinu leta u vaš dom, a bledo žuta nijansa može učiniti da prostor izgleda veće. Širok spektar žutih nijansi daje fleksibilnost u uređenju enterijera, a na vama je samo da odaberete vašu omiljenu nijansu žute koja će učiniti da vaš dom zasija novom energijom.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin