“Bolnica za medvedice” u Delta City-ju, Gradski Magazin

“Bolnica za medvedice” u Delta City-ju

Nešto najslađe za vaše najmlađe: “Bolnica za medvedice” u Delta City-ju.

Kako da previjete svog medvedica, date mu lek ili objasnite koliko su vitamini vazni, kako da se oslobodite straha od lekara i izgradite odnos poverenja… samo je deo onoga sto ce deca imati priliku da kroz igru nauce u okviru interaktivne radionice “Bolnica za medvedice”, koja ce biti odrzana u atrijumu Delta City-ja, u sredu i cetvrtak, 11. i 12. marta.

 “Bolnica za medvedice” je internacionalni projekat, namenjen pre svega deci od 3 do 9 godina, koji se realizuje u saradnji dve studentske organizacije Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu – Studentske unije medicinara (SUMC) i Komiteta za medjunarodnu saradnju studenata medicine Srbije (IFMSA Serbia).

Kako izgleda pregled u “Bolnici za medvedice”?

U atrijumu Delta City-ja bice postavljen ambijent prave male bolnice u kojoj se nalaze cekaonica, prijemno odeljenje, odeljenje opste prakse, kao i rendgen i ambulanta za previjanje. Samo u “Bolnici za medvedice” deca su roditelji, medvedici pacijenti, a studenti medicine lekari.

Dok cekaju na prijem svog medvedica, deca ce u cekaonici razgovarati sa studentima o zdravoj ishrani i odrzavanju licne higijene, cime im se skrece paznja da redovno vode racuna o svom zdravlju i na vreme razviju osecaj odgovornosti.

Na prijemnom odeljenju studenti medvedicima otvaraju zdravstvene knjizice, a decu pripremaju da zajedno sa njima ucestvuju u pregledu – daju im hirurske kape, rukavice, maske, stetoskop.

Na odeljenju opste prakse deca sa studentima lekarima pregledaju medu, otkrivaju od cega boluje i salju ga dalje na analize u okviru kojih ide na rendgen, previjanje ruke ili noge, injekciju ili sta se ustanovi da mu je potrebno. Na kraju svih pregleda, student lekar savetuje dete kako dalje da se stara o medi i sta mu je potrebno za pravilan oporavak.

“Citav pregled predstavlja zabavnu igru, a enterijer improvizovane bolnice i uverljivost svih lekarskih rekvizita deluju vrlo stimulativno na decu koja ih povezuju sa stvarnim zivotom i na taj nacin se oslobadjaju od stecenog straha. Najvaznije je da se sa detetom uspostavi dobra komunikacija da bi se ono osetilo prijatno tokom boravka na pregledu, ali i kako bi se izgradile dugorocne cvrste veze izmedju doktora i deteta, zasnovane na poverenju i otvorenosti.” – istice Milica Stojanovic, koordinatorka projekta “Bolnica za medvedice”, u ime Studentske unije medicinara.

Najmladji ce imati priliku da besplatno posete “Bolnicu za medvedice”, u atrijumu Delta City-ja, tokom oba dana trajanja, 11. i 12. marta, od 12 do 20 sati.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Unutar Samsung inovacije ultra tankog stakla, Gradski Magazin

Unutar Samsung inovacije ultra tankog stakla

Galaxy sklopivi uređaji ponovo podsećaju na ono što je moguće sa jedinstvenim iskustvima i interakcijama …

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski Magazin

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!

LEGENDA OTIŠLA U LEGENDU – Petar Đorđević iznedrio je brojne uspešne sportiste, obučavao pripadnike specijalnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin