Book Talk, Book Talk 2015, Gradski Magazin

Book Talk 2015

 Book Talk 2015  u Novom Sadu

 

 U organizaciji Color Press Grupe u Novom Sadu će se od 3. do 5. septembra održati prva regionalna književna konferencija pod nazivom Book Talk 2015. Na konferenciji koja okuplja pisce, prevodioce, izdavače i čitaoce iz celog regiona učestvovaće i Laguna kao najveća izdavačka kuća u regionu.

„BOOK TALK je do sada najveće takvo okupljanje pisaca i izdavača iz celog regiona u Novom Sadu. Konferenciju organizujemo uz pomoć Grada i Pokrajine i mogu sa zadovoljstvom da kažem da su i Novi Sad i Vojvodina, iako je reč o prvoj takvoj konferenciji, prepoznali značaj ovakvog okupljanja pisaca! ’Država kao (ne)prijatelj knjige’, ’Da li su naše sene uplašile gospodu ili su samo lutale po dvoru’, ’Kada je opravdano zabraniti knjigu’, ’Književne nagrade i književne nepravde’, ’Ima li književnosti bez političkog stava’… samo su neki od naslova panela koji će obrađivati najaktuelnije teme i oblasti književnosti i izdavaštva u regionu“, kaže Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

U petak, 4. septembra, u panelu koji otvara konferenciju „Država kao (ne)prijatelj knjige“ pored Dejana Papića, direktora i vlasnika izdavačke kuće Laguna, govoriće i Damir Uzunović, Marko Despotović, Zoran Kolundžija, Veran Matić, Jelena Trivan i Mirana Likar Bajželj. Doprinos konferenciji daće i Lagunini pisci Oto Oltvanji, Dejan Stojiljković, Vule Žurić, Žarko Jokanović, Mirjana Đurđević, Svetislav Basara, Vladimir Kecmanović, Marko Vidojković, Branko Rosić, Goran Samardžić i Luka Mičeta.

Konferencija se događa na više različitih lokacija u Novom Sadu i na Fruškoj gori: Andrevlje (smeštaj učesnika), Galerija Matice Srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, dvorac Eđšeg, Vinarija Deurić…

Prvu Regionalnu književnu konferenciju Book Talk 2015 podržavaju i sufinansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Gradska uprava za kulturu i javno informisanje Grada Novog Sada.

Goran Čoban – čovek koji je stvorio tabloidnu scenu u Srbiji, jedan od najuspešnijih izdavača magazina u ovom delu sveta, živi nimalo tabloidnim stilom: najviše uživa u porodici i putovanjima.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

, Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru, Gradski Magazin

Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru

Ukoliko želite istaknuti detalj u vašem enterijeru, razmislite o komodi. Pored izraženog stila, komoda je …

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin