kulturno leto, “Braća (B)luzeri”  u Savamali, Gradski Magazin

“Braća (B)luzeri” u Savamali

Muzika i pozorište u najkreativnijem beogradskom kvartu

Savamalsko kulturno leto je hrabro zakoračilo u kulturni i zabavni život Beograda sredinom juna na Miksalištu u Mostarskoj 5, a premijera spektakularnog mjuzikla “Braća (B)luzeri” 29. juna (u okviru BELEF-a) i dolazak prvih pravih sunčanih letnjih dana označiće i novi veliki zalet SKL-a koje će se proširiti i na Mikser House i čitavu Savamalu.

Miksalište će i tokom najvrelijeg letnjeg meseca ugostiti i brojne bendove i pružiti publici kvalitetni koncertni program. Već 8. jula Izrael stiže u Savamalu, kada će koncert održati trenutno najpopularniji izraelski sastav Lola Marsh, a iste večeri će posetioci Mostarske 5 imati priliku da čuju i kvalitetnu bluz-fank muziku, uz nastup austrijskog orguljaša Rafaela Vresinga i najpoznatijeg brazilskog bluz gitariste Igora Prada.

Leto će se nastaviti koncertom Đure i Mornara 9. jula, a u okviru programa BELEF-a  10. jula na Miksalištu će nastupiti Big Band RTS i to sa svojim originalnim projektom: The Beatles Songbook, dok je kraj meseca, 30. jul, rezervisan za najpoznatiju makedonsku gitaru i Vlatko Stefanovski Trio. Vikendi će biti u znaku dobrog provoda za sve generacije, jer publiku na Miksalištu čekaju čuvene Kišobran žurke, ali i Beogradski Šlageri koji će nas opštenarodnim savamalskim igrankama vratiti u stara dobra vremena.

Spektakularni mjuzikl Braća (B)luzeri će nakon premijere 29. juna, doživeti i reprizna prikazivanja 4, 5, 17. i 18. u mesecu, a pozorište na Miksalištu će 16. jula ugostiti i jedinstveni projekat posvećen čuvenoj američkoj džez pevačici Bili Holidej.  Juli će biti i u znaku priprema za avgustovske pozorišne poduhvate, predstavu “Ja ili neko drugi” u režijiJelene Bogavac, a po tekstu Maje Pelević, kao i nesvakidašnji projekat “What the fuck are we doing here”, predstave koja će se izvoditi na engleskom, a koja govori o potrebama mladih ljudi da odlaze iz Srbije u potrazi za boljim sutra.

Savamalska kulturna letnja groznica proširiće se sa Miksališta i na Mikser House, čija će bašta ovog leta procvetati i pretvoriti se u pravu zelenu oazu u srcu Savamale. Nakon otvaranja GARDEN-a 26. juna, posetioci će svakog petka i subote moći da provedu veče u prijatnoj atmosferi i uz poletnu disko muziku. dok će četvrtak u Mikser bašti biti rezervisan za slekciju džez, soul i sving ritmova u odabiru DJ dua Mr. Zorba i N.I.K.O.

U skladu sa sada već ustaljenom tradicijom negovanja i promovisanja kvalitetnog bluza, Mikser House i tokom leta sprema odabrane nastupe sredom koji će započeti već  1. jula, svirkom dobro poznatog dua: Pera Joe i Nenad Mr. Swagger Zlatanović. Utorak će prerasti u dan u nedelji kada se u Mikser House-u sluša klasična muzika u okviru Piano Sunset programa, dok će svi zaljubljenici u tango svoju letnju oazu potražiti ponedeljkom naMilonga večerima. Nedelja je rezervisana za egzotične letnje zvuke koje će posetioce u mislima odvesti na obale okeana, a  to će već 5. jula uraditi Vuk Bradić duo uz melodije portugalskog fado-a.

Za sve vreme trajanja leta, od juna do septembra, Mikser House će biti domaćin brojnim kreativcima i izlagačima koji svoje proizvode i rukotvorine izlažu svakoga dana, od 12 do 20 časova, u okviru Savamala Design Expo-a, gde svi posetioci mogu pronaći komad odeće, nakita, nameštaja, kućnog aksesoara, ručno pravljene kozmetike i još mnogo toga.

Sve informacije o programima na Savamalskom kulturnom letu, i na Miksalištu (Mostarska 5) i u Mikser House-u (Karađorđeva 46) možete pronaći na Facebook stranici Mikser Beograd ili na sajtu www.mikser.rs.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin