Branislav Lečić, Branislav Lečić: „Umetnost je moje utočište“, Gradski Magazin

Branislav Lečić: „Umetnost je moje utočište“

Jedan od najznačajnijih i najangažovanijih predstavnika našeg glumišta Branislav Lečić govori o karijeri, umetnosti i individualnosti, fizickom izgledu, ženama..

Briljirali ste u novoj predstavi “Unosno mesto”. Kako se osećate povodom  toga?

Odlicno, jer smo napravili predstavu koja pokriva sve visoke standarde o kojima ja i kao glumac i kao umetnik sanjam i maštam, a to je da predstava bude direktna i da se tiče sadašnjosti.

Kako ste došli na ideju da osnujete centar Lekart?

Lekart je nastao iz želje da pomognem onima koji sebe traže, bez obzira na generaciju. Mislim i na one čiji su rokovi prošli, ali im je ostao neki san. Tako da, slobodno mogu da kažem da je Lekart spoj mog životnog i poslovnog iskustva.

Branislav Lečić, Branislav Lečić: „Umetnost je moje utočište“, Gradski Magazin

Da li ste zadovoljni dosadašnjim radom polaznika?

Da, mislim da svaka stvar, pogotovo, ako je upitanju edukacija, mora da se razvija jednom ozbiljnošću, stalnim angažmanima i prisustvom. Tako da sve ide u dobrom pravcu i vrlo sam zadovoljan.

Koliko je važno za glumca da stalno ima nove izazove?

To je već pitanje budnosti. Budnosti duha pre svega, ne samo zanata i umetnosti, jer ne smete nikada odustati. Morate biti dinamični, aktivni, radoznali I kreativni. Treba uvek uživati u postignućima, ali se ne treba nikada na njima zadržati i zakopati.

“Umetnost je ljubomorna, ona želi da joj čovek u potpunosti pripada”.  Šta za Vas predstavlja umetnost i koliko joj zaista pripadate?

Umetnost za mene predstavlja izazov, provokaciju i neko moje utočište. Voleo bih kada bi svi mogli da kroz umetnost izleče svoju dušu bez obzira na to da li se njome bave profesionalno ili ne. Meni je umetnost već odavno postala preka potreba, a sada već i bazen u kom se ja kupam. Ako ne bih bio umetnik onda bih osetio nekakvo osakaćenje života.

Da li ste skloni promenama, što se tiče fizičkog izgleda?

Da, zato što i moja profesija zahteva određene transformacije, naručito kada snimam neki film. Naprimer, potrebno je da se malo ugojiš, smršaš ili eventualno promeniš frizuru ili da se fizički osposobiš za neku veštinu. Kada je reč o pozorištu ono takođe zahteva da budeš u stalnoj kondiciji.

Branislav Lečić, Branislav Lečić: „Umetnost je moje utočište“, Gradski Magazin

Koje žene su u Vašem životu igrale najvažniju ulogu?

Pa naravno one koje me vole i koje ja volim (smeh)..Žene koje igraju glavnu ulogu u mom životu su one koje mi daju podršku koja je meni preko potrebna, a isto tako i ja volim da ih podržim u njihovim namerama, naručito kada znam da će ih to na neki način nahraniti i oplemeniti.

Vaša supruga Nina, važi za jednu od najlepših žena sa domaće scene. Kako se nosite sa tim?

Sami smo se birali, a kada izabereš nekog kao takvog i obrnuto, onda moraš i da snosiš posledice svega onoga što tu osobu prati. S jedne strane slava koju ja kao glumac imam, u smislu javnosti i načina života, ona je prihvatila i obrnuto, Nina sa svojom lepotom i svim veštinama koje poseduje: novinarstvo, voditeljstvo, pevanje, ja takodje moram da podnesem. Zaista ne mogu da kažem da je to teret, ja uživam u tome!

 

 

 

 

 

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin