, “BUDUĆNOST ŽIVOTA” – BUDUĆNOST EVROPE, Gradski Magazin

“BUDUĆNOST ŽIVOTA” – BUDUĆNOST EVROPE

, “BUDUĆNOST ŽIVOTA” – BUDUĆNOST EVROPE, Gradski MagazinUz podršku Ambasade Slovenije u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a pod pokroviteljstvo NLB banke i Komercijalne banke nastavljen je zajednički kulturni projekta “Budućnost života”. U umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ u Tamnjanici od 12. do 19.septembra petoro umetnika iz Srbije i Slovenije na svojim platnima preneće nam svoje viđenje “budućeg zajedničkog života”.

Umetnici ističu da su zadovoljni što se nakon više od godinu dana ponovo okupljaju i imaju priliku da se druže. Učesnici treće kolonije po odluci selektora Kristine Pirković (Srbija) i Saše Vrabiča (Slovenija) su Helena Tahir, Jelena Šalinić Terzić, Arjan Pregl, Gašper Capuder i Željko Đurović.

Kako su ocenili organizatori i pokrovitelji “ovo je jedan od najbitnijih projekata na području kulture za vreme predsedavanja Slovenije Evropskom Unijom”. Naime, tokom slovenačkog presedavanja savetom EU, koje je počelo 1.jula ove godine,  odvijaće se i najveći deo Konferencije o budućnosti Evrope.

Domaćin Gorazd Čuk, predsednik udruženja “Pigmalion” očekuje da okruženje u kome će i ovog puta umetnici stvarati bude idealna inspiracija za nova dela. Selo Tamnjanica poznato je po plantažama lavande i drugog lekovitog bilja.

Druženje umetnika traje  od 30.maja kada je počela  prva kolonija a zatim se projekat nastavio avgusta da bi nakon ove aktuelne kolonije završnicu imao na izložbi koja će biti organizovana do kraja godine. Projekat predviđa učešće 16 umetnika iz ove dve države.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin