, CANAL+ GROUP PREUZIMA VEĆINSKI UDEO U KOMPANIJI SPI INTERNATIONAL, Gradski Magazin

CANAL+ GROUP PREUZIMA VEĆINSKI UDEO U KOMPANIJI SPI INTERNATIONAL

, CANAL+ GROUP PREUZIMA VEĆINSKI UDEO U KOMPANIJI SPI INTERNATIONAL, Gradski MagazinCANAL+ će preuzeti većinski udeo od 70 odsto u kompaniji SPI International i zadržati trenutni menadžerski tim i operativnu strukturu.

SPI INTERNATIONAL, globalna medijska kompanija koja ima 42 TV kanala i brojne digitalne proizvode na šest kontinenata i jedan od vodećih igrača u distribuciji sadržaja i emitovanju širom sveta, sada udružuje svoje snage sa Canal+ Groupom.

CANAL+ Group je jedan od vodećih operatera u oblasti pretplatničke televizije na svetu i jedan od glavnih operatera besplatne televizije u Francuskoj. CANAL+ je prisutan u čak 40 zemalja Evrope, podsaharske Afrike i Azije. CANAL+ u Evropi ima snažno prisustvo u kopnenom delu Francuske i Poljskoj, a takođe je preuzeo M7 Group platformu 2019. godine. Ova grupacija ima ukupno 22 miliona pretplatnika širom sveta i poslednjih godina beleži konstantan rast međunarodnog poslovanja. Ova kupovina će kompaniji CANAL+ pomoći da proširi svoju strategiju ulaganja u sadržaj i ponudu na različitim tržištima oslanjajući se na evropskog lidera Studiocanal, Kino Świat u Poljskoj i sada i SPI INTERNATIONAL.

U kontekstu ovog sporazuma, koji će omogućiti sveobuhvatno kombinovanje znanja i sposobnosti, trenutni vlasnici kompanije SPI Loni Farhi i Berk Uzijel će nastaviti da upravljaju i razvijaju poslovanje SPI-ja uz podršku izvršnog odbora, a obe strane će biti u mogućnosti da iskoriste recipročnu sinergiju kako bi dodatno ojačale prisustvo na međunarodnim tržištima.

,,Ovo su jako dobre vesti i početak nove ere za SPI INTERNATIONAL. CANAL+ i SPI dele zajedničku viziju stalnog rasta i snažnog međunarodnog prisustva. Već godinama smo strateški partneri i imamo dugu tradiciju saradnje i ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Sada imamo priliku da udružimo snage pod jednim krovom. SPI će dodatno ubrzati svoj rast uz CANAL+ i iskoristiti prirodnu sinergiju koja proizilazi iz ovog sporazuma. SPI INTERNATIONAL ima neverovatno talentovan tim koji je u protekloj deceniji ostvario ogroman rast. Sada, uz ovaj odličan tim i ogroman entuzijazam, drago nam ješto postajemo deo CANAL+ porodice. Naše zajedničke snage će ojačati postojeće proizvode iz domena zabave i proširiti distribuciju našeg vrhunskog sadržaja mnogo većoj publici’’, istakli su u zajedničkoj izjavi Loni Farhi i Berk Uzijel.

,,Kupovina SPI INTERNATIONAL-a je deo strategije koju već nekoliko godina sprovodimo.  CANAL+ trenutno ima 22 miliona pretplatnika u preko 40 zemalja, uključujući  15 u Evropi. Postavili smo sebi cilj da dostignemo najmanje 30 miliona pretplatnika do 2025. godine i SPI INTERNATIONAL će svakako biti jedan od ključnih elemenata u ostvarivanju te ambicije’’, prokomentarisao je Maksim Sada, generalni direktor CANAL+ Groupa.

,,Izuzetno nam je drago što se SPI pridružuje našoj grupaciji. Ova kupovina označava novi strateški korak u razvoju našeg evropskog sadržaja. To će biti odlična prilika da razvijemo nove sinergije i firme za svoje aktivnosti, naročito na poljskom tržištu i u zemljama centralne i istočne Evrope gde CANAL+ posluje preko M7 brendova’’, izjavio je Žak du Pui, generalni direktor CANAL+ Internationala.

Završetak ove transkacije zavisi od odobrenja nadležnih regulatornih tela u zemljama na koje se odnosi (posebno tela nadležnih za sprečavanje monopola i kontrolu spajanja).

 

O CANAL+ GROUP-u

CANAL+ Group je jedna od vodećih medijskih kompanija i operatera pretplatničke televizije. Takođe je jedan od vodećih igrača u domenu besplatne televizije u Francuskoj. CANAL+ Group je prisutan u Evropi, Africi i Aziji. CANAL+ Group ima ukupno 21,8 miliona pretplatnika širom sveta, uključujući 8,7 miliona u kopnenom delu Francuske. Sa STUDIOCANAL-om i  KINO SWIAT-om, CANAL+ Group je takođe jedan od evropskih lidera u produkciji, kupovini i distribuciji igranih filmova i TV serija. CANAL+ Group je u punom vlasništvu grupacije za integrisani sadržaj, medije i komunikacije Vivendi.

O kompaniji SPI INTERNATIONAL

SPI International je globalna medijska kuća koja ima 42 TV kanala i brojne digitalne proizvode na šest kontinenata i jedan je od vodećih igrača u distribuciji sadržaja i emitovanju širom sveta.

SPI je osnovan pre 28 godina i ima bogato iskustvo u TV i industriji emitovanja. Kompanija ima brojne besplatne i pretplatničke kanale u centralnoistočnoj Evropi, zapadnoj Evropi, Zajednici Nezavisnih Država i regionu bivše Jugoslavije, uključujući ključna evropska tržišta kao što su Poljska, Republika Češka, Rumunija, Srbija, Holandija i Rusija. SPI je jedan provajdera filmskih premijera u zemljama u kojima posluje, sa FilmBoxom kao vodećim filmskim servisom. SPI Group ima niz popularnih brendova kao što su FilmBox, Film1, Kino Polska, Stopklatka, Dizi, kao i različite tematske kanale i striming servise.

SPI brendovi stižu do miliona domaćinstava preko operatera, partnerskih platformi i SPI digitalnih proizvoda širom sveta. U saradnji sa preko 700 operatera širom sveta, SPI koristi najsavremeniju tehnologiju kojom pretplatnicima omogućava pristup svom redovnom i sadržaju na zahtev servisu FilmBox koji ima preko milion pretplatnika. Kompanija je nedavno pokrenula nov digitalniservis Dizi, najsavremeniji agregator najboljih turskih serija širom sveta. SPI takođe ima premijum filmske servise Film1 u Holandiji, uključujući četiri redovna kanala i servis na zahtev.

SPI INTERNATIONAL je već duže od 25 godina vodeći distributer bioskopskih filmova i TV programa na međunarodnim tržištima. Čvrsti savezi između kompanije SPI i vodećih vlasnika licenci obezbeđuju vrhunski sadržaj, veliku popularnost i visoku potražnju.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin