Časovi Fejsbuka za starije, Gradski Magazin

Časovi Fejsbuka za starije

„Vip digitalnih radionica za starije“

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se 1. oktobra obeležava širom sveta, u Vip centru u Knez Mihajlovoj 9 održan je dan otvorenih vrata, tokom kojeg su najuspešniji polaznici „Vip digitalnih radionica za starije “ pokazali svoja znanja iz oblasti rada na računaru i društvenih mreža  i odgovarali na pitanja svojih vršnjaka. Ovom prilikom Vip je predstavio i najnoviji paket usluga „Nova za starije“ koji uključuje NOVA tarifu sa dodatnim pogodnostima, specijalno kreiranim za potrebe starijih sugrađana.

„Kada sam se pre godinu dana priključio kursu digitalnih radionica, prvi put sam u životu uzeo lap top u ruke. Naravno da je sve u početku delovalo teško, ali ako imate jaku volju za učenjem, ne postoji stvar koju nećete moći da savladate, naročito još ako imate i dovoljno slobodnog vremena, kao mi, penzioneri. Sada redovno koristim Internet za čitanje novina, informisanje o dešavanjima u svetu, kao i Skajp koji mi omogućava komunikaciju sa rodbinom u inostranstvu, mada iskreno, sve više moram sa unukom da se borim za kompjuter“, rekao je Svetomir Slavić, jedan od predavača i polaznika kursa digitalnih radionica. 

starije, Časovi Fejsbuka za starije, Gradski Magazin

Projekat  „Vip digitalne radionice za starije“, se već drugu godinu zaredom sprovodi u saradnji sa Organizacijom za međugeneracijsku saradnju 35+ i Pokretom trećeg doba Srbije, a u radionicama je učestvovalo preko 150 penzionera iz gradova širom Srbije. Veliko interesovanje i broj polaznika u gradovima širom Srbije potvrda su želje i sposobnosti najstarijeg dela populacije da uspešno savladaju osnovna znanja iz oblasti korišćenja računara, interneta, društvenih mreža i različitih digitalnih uređaja, i na ovaj način se jednostavno i brzo integrišu u tokove savremenog društva.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin