Najnovije Vesti
„Čuvamo u srcu“ ekskurzija, obišla jedan od regiona iz C kafa YouTube serijala, Gradski Magazin

„Čuvamo u srcu“ ekskurzija, obišla jedan od regiona iz C kafa YouTube serijala

Čuvena vinogradarska destinacija Oplenac i poznata Oplenačka berba, bili su prva destinacija jednog putovanja po Srbiji, uz C kafu. Raspoloženi putnici iz različitih delova zemlje, izabrani putem Facebook kviza o poznavanju C kafe YouTube serijala ’’Čuvamo u srcu’’, u prisustvu novinara, uputili su se ka Šumadiji. Tom prilikom, obišli su neke od lokacije iz pomenutog serijala, saznali malo poznate detalja o ovom regionu, ali i brojnim destinacijama u našoj zemlji od domaćina Milana Popovića, voditelja nekoliko interesantnih emisija, poput ’’Zadnja kuća Srbije’’ na Radio-televiziji Srbije.

Milan Popović je putnike upoznao sa delovima Šumadije, ali i sa mnogim lokacijama koje je posetio sa svojom suprugom Marijom, snimajući YouTube serijal „Čuvamo u srcu“ u saradnji sa C kafom. Uz nekoliko zanimljivih informacija, posetioci su imali priliku da obiđu crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, koja je namenski izgrađena kao mauzolej dinastije Karađorđević, kuću kralja Petra u kojoj se danas nalaze mnoga umetnička dela, pisma, telegrami i beleške koje je lično pisao „čika Pera“, kao i jednu od najimpozantnijih vinarija šumadijskog predela „PIK Oplenac“. Putovanje je nastavljeno ka prelepom ambijentu etno-sela Lužnice, gde su posetioci imali priliku da se takmiče u kuvanju domaće C kafe, kao i da testiraju svoje znanje o destinacijama Srbije. Pobednici kviza i takmičenja u kuvanju kafe, osvojili su glavnu nagradu – paket C kafe.

Osmesi zadovoljnih putnika, domaće slatko iz Markovaca kao znak pažnje jedne od onih koji svoje jutro ne mogu da počnu bez kafe, samo su mali podsetnik da se u Srbiji tradicionalne vrednosti čuvaju u srcu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

gradskom prevozu, PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus, Gradski Magazin

PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus

Svi prevoznici kao i Gradsko saobraćajno preduzeće dobiće obeveštenje o preporučenom broju putnika koji bi …

Dana primirja, PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima, Gradski Magazin

PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, veliki trgovinski lanci i tržni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.