Da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance?, Da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance?, Gradski Magazin

Da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance?

Ako ste vegan ili vegetarijanac, sigurno ste se ponekada pitali da li je kvasac prikladan za vas. Jednostavan odgovor je DA!

Da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance?, Da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance?, Gradski Magazin
Da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance? 3

Ne samo što je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance, već i sve posebne karakteristike koje kvasac i različiti proizvodi od kvasca imaju mogu biti korisni za ljude koji vode ovakav životni stil.

Jedna trećina globalnih potrošača ograničava unos mesa ili su na ishrani bez mlečnih proizvoda, a veganske i vegetarijanske opcije su sve popularnije.

Razlog ovoj popularnosti je sve razvijenija svest ljudi kada je ishrana u pitanju, ali i to što su cene mesa i mesnih prerađevina konstantno u porastu.

Istraživanje koje je sproveo Rakuten širom sveta 2021. godine pokazalo je da je 81% potrošača probalo biljno mleko, 48% je probalo druge nemlečne alternative, 44% je probalo veganske alternative za meso, a 25% je probalo vegansku zamenu za jaja.

Štaviše, Google pretrage za „veganska hrana blizu mene“ su doživele povećanje od više od 5000% u 2021. Sve ovo ukazuje na to da  ljudi, generalno, sve više vide alternativu u biljnoj hrani.

Koje su to nutritivne prednosti kvasca?

Kvasac i proizvodi od kvasca nude značajni sadržaj vlakana, uključujući i beta-glukane kvasca (dijetalna vlakna), vitamine, minerale i najvažnije – proteine.

Kvasac i proizvodi od kvasca su odličan izvor proteina – jako sličnih animalnim proteinima, ali su i značajan izvor vitamina, minerala i vlakana za vegane i vegetarijance.

Proizvodi od kvasca kao što su ekstrakt kvasca i nutritivni kvasac mogu se koristiti za poboljšanje ukusa biljnih jela u veganskoj i vegetarijanskoj ishrani.

Kvasac i proizvodi od kvasca nude održivu i ekološki prihvatljivu alternativu proizvodima animalnog porekla.

Proteini kvasca u poređenju sa animalnim proteinima su ekološki mnogo održiviji i koristi u očuvanju životne sredine su znatno veće u poređenju sa proizvodnjom proteina animalnog porekla.

Kvasac nije pogodan samo za vegetarijance i vegane, već može imati brojne benefite, uključujući nutritivne prednosti u pogledu proteina i vitamina, a takođe može značajno poboljšati ukus mnogih drugih proizvoda.

Pored toga, kvasac i proizvodi od kvasca su u ekološkom smislu održiviji, što ih čini ne samo korisnim za zdravlje ljudi, već i za zdravlje celokupne planete!

#poweredbyyeast

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Schwarzkopf Gliss Program Samopouzdanja za snažnije žene, Gradski Magazin

Schwarzkopf Gliss Program Samopouzdanja za snažnije žene

U današnjem svetu snažne i samouverene žene imaju ključnu ulogu u oblikovanju društva,privrede i kulture. …

, Promocija knjige “Putovanje kroz ljubav” Ivane Tomić Blečić, Gradski Magazin

Promocija knjige “Putovanje kroz ljubav” Ivane Tomić Blečić

U Akademiji 28 održana je promocija druge knjige Ivane Tomić Blečić –“Putovanje kroz ljubav”. Autorka …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin